Proglašeni dobitnici novinarske nagrade “Slađana Veljković”

Izvor: JužneVesti.com, 08.Jul.2020, 12:57

Proglašeni dobitnici novinarske nagrade “Slađana Veljković”

U konkurenciji od 86 medijskih sadržaja, tročlani žiri doneo je odluku o dobitnicima novinarske nagrade "Slađana Veljković" koja nosi ime preminule dopisnice Večernjih novosti iz Pčinjskog okruga, a dodeljuje Centar za medijsku transparentnost i društvenu odgovornost. Nagrade će biti uručene za najbolju reportažu, najbolji uređivački rad u lokalnim medijima i novinarski poduhvat.

Žiri koji su činili Gordana Bjeletić, glavna i odgovorna urednica Južnih >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << vesti, Momčilo Popović, šef deska Večernjih novosti i Bratislav Ilić, novinar TV Prva i B92, doneo je odluku da novinarka RTS-a Jelena Marinović dobije nagradu za najbolju reportažu “Pristojan krov nad glavom, pre zime imperativ za malu Nađu”.

Priznanje za najbolji uređivački rad u lokalnim medijima i profesinalnom izvešvatavanju o događajima na jugu Srbije ove godine ide u ruke glavnom i odgovornom uredniku portala Vranje News Dejanu Dimiću.

Nagrada u kategoriji “novinarski poduhvat” dodeljena je Radomanu Iriću za tekstove humanitarnog karaktera koje je objavio u dnevnom listu Blic, a zahvaljujući kojima je izgrađeno nekoliko kuća u Pčinjskom okrugu.

Po odluci žirija, nenovčana nagrada za “najbolju kovid reportažu” pripala je novinarki Večernjih novosti Jeleni Ćosin, za reportažu “Obolela od korone, majka joj umrla, izbačena iz stana”.

Organizatori kažu da je ove godine na konkurs pristiglo 86 predloga i da je žiri odlučivao po sistemu bodovanja, a krajnji zbir dao imena pobednika.

Da smo na dobrom putu i da radimo pravu stvar u ime naše Slađe govori i broj reportaža pristiglih na konkurs koji je je tri puta veći nego prošle godine - kaže predsednica Udruženja CMTDO Jelena Stojković.

Dobitnicima će zbog vanredne situacije koja je uvedena zbog epidemije, novčane nagrade u iznosu od 200 evra i statue biti uručene čim se za to steknu uslovi.

Ova nagrada se dodeljuje drugi put u Vranju, a prošle godine je nagradu u kategoriji najbolji uređivački rad dobio novinar i urednik Južnih vesti Aleksandar Stankov.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.