Od koronavirusa preminulo dete iz Vranja

Izvor: B92, 26.Apr.2021, 11:37

Od koronavirusa preminulo dete iz Vranja

Niš -- Dete staro samo devet godina iz Vranja koje je bilo zaraženo koronavirusom preminulo je u KC Niš.

Reč je o detetu D. P. starom devet godina iz Vranja, koje je 8.4.2021. primljeno na Kliniku za dečje interne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Niš, zbog obostrane upale pluća i potvrđene Sars-CoV-2 infekcije. Kako je saopštio KC Niš, dete >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je preminulo sinoć.

"Pacijent je sedmog dana od prijema na Kliniku za dečje interne bolesti stavljen na aparat za mehaničku ventilaciju (respirator) i više puta je primao derivate krvi i plazmu rekonvalescenata. Zbog akutnog kliničkog pogoršanja, reintubiran je 25.04.2021. U toku noći 26.04.2021. došlo je do naglog pada saturacije i srčane frekvence. Primenjene su sve mere reanimacije ali nažalost pacijent nije na njih odreagovao", navodi se na sajtu Kliničkog centra Niš.

Inače, pacijent je imao nekoliko ozbiljnih pridruženih bolesti koje su ugrožavale njegovo zdravstveno stanje i pre infekcije kovidom i te bolesti su dodatno otežale samu infekciju i doprinele konačnom ishodu, navodi se na kraju teksta.

Podsetimo, prošle sedmice takođe od posledica zaražavanja koronavirusom preminulo je novorođenče.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.