Poslanici o sukobu u Vranju i zastavi Kosova u Parizu

Izvor: N1 televizija, 06.Nov.2018, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poslanici o sukobu u Vranju i zastavi Kosova u Parizu

Poslanici u Skupštini Srbije tražili su obaveštenja o tome šta je Srbija preduzela povodom isticanja zastave Kosova u katedrali Notr-Dam u Parizu, pitali su o zapošljavanju poslanika Srpske napredne stranke u Visokoj medicinskoj školi u Ćupriji i o sukobu u Vranju.

Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović pitao je šta je Srbija preduzela povodom isticanja zastave Kosova u katedrali u Parizu, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << i da li je Srbija "pogurala" da Kosovo bude na komemoraciji povodom završetka Prvog svetskog rata, 11. novembra u Parizu. On je kazao da se u Parizu priprema "veliki susret" predsednika Srbije i Kosova, Aleksandra Vučića i Hašima Tačija.

Šefica poslaničke grupe Pokret za spas Srbije - Nova Srbija, Sanda Rašković Ivić pitala je odakle je potekla vest da će predsednik Srbije Aleksandar Vučić od predsednika Rusije Vladimira Putina dobiti orden i da li će neko zbog te lažne vesti biti odgovarati. Ona je pitala i da li je ministar odbrane Aleksandar Vulin, uvodeći konjicu u Vojsku Srbije, uopšte konsultovao nadležne u Generalštabu i Ministarstvu odbrane, koliko to košta, i koja je svrha uvođenja konjice u vojsku u 21. veku.

Poslanica Demokratske stranke Aleksandra Jerkov pitala je ministra prosvete Mladena Šarčevića da li će da zatraži proveru u Medicinskoj školi u Ćupriji, gde je promenjen nastavni kadar u odnosu na vreme kada je ta škola dobila akreditaciju. Ona je kazala da je devet žena ostalo bez posla, a da su protivzakonito zaposleni poslanici SNS Aleksandra Martinović, Vladimir Orlić i Darko Laketić.

Poslanik SNS Aleksandar Marković pitao je o sukobu u Vranju gde su, kako je rekao, pre dva dana aktiviste Narodne stranke napali članove birčakih odbora za savete nacionalnih manjina.

On je naveo da su predsednik odbora Narodne stranke u Vranju Đorđe Ristić i odbornik Dragan Pavlović u dvorištu Narodnog univerziteta, gde je bilo sedište biračkog mesta predsednika i članove biračkog odbora nazivali "Ciganima i Bugarima" uz povike "počistićemo vas kao što je (Dragan) Đilas počistio cigane iz Belvila".
Pogledaj vesti o: Vranje,   Srpska Napredna Stranka,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.