Ponovo radi pozorište u Vranju, glumci se konačno vratili kući

Izvor: JužneVesti.com, 21.Okt.2019, 22:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo radi pozorište u Vranju, glumci se konačno vratili kući

Operom "Koštana" beogradskog Narodnog pozorišta, u režiji Juga Radivojevića, nakon sedam godina od požara u kome je zgrada teatra izgorela, svečano je otvoreno pozorište "Bora Stanković" u Vranju.

Program otvaranja pozorišta pod nazivom "Povratak kući" traje tri dana, a u pozorišnu salu prvi su ušli najmlađi Vranjanci koji su gledali dečiju operu. Program se nastavlja u utorak, 22. oktobra prvom premijerom vranjskog pozorišta, predstavom "Nečista krv" u režiji >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Juga Radivojevića.

Nakon programa otvaranja, u novoj zgradi teatra u sredu, 23. do 28. oktobra počinje 39. Festival "Borini pozorišni dani", i u tom periodu obuhvaćeno je 6 predstava u glavnom delu programa, i 3 dečije predstave u sklopu pratećeg programa.

Nova zgrada teatra, kako je ranije rekao direktor pozorišta Nenad Jović, jedna je od najsavremenijih u Srbiji - ima savremenu scenu sa 256 mesta, koja je prilagođena izvođenju pozorišnih predstava, opera i baleta. U zgradi se još nalaze izložbeni prostor i mala sala koja koja će se koristiti za kamerne i dečije predstave, a do kraja godine, kako je najavljeno, proradiće i bioskop sa opremom za 3D projekcije.

U periodu nakon požara ansambl "Bora Stanković" izveo je 30 premijera i osvojio 15 nagrada na domaćim i stranim festivalima, a u novoj pozorišnoj sezoni publiku očekuje pet premijera u novom teatru.

Ceremoniji otvaranja pozorišta prisustvovao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Želim da čestitam glumcima koji su čuvali pozorište i kad zgrade nije bilo - rekao je Vučić.

Pozorište u Vranju osnovano je 1946. godine, a status profesionalnog pozorišta dobilo je 1997. godine. Zgrada teatra potpuno je bila uništena u požaru koji se dogodio jula 2012. godine.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.