Policijski punktovi i dalje u Vranju, ali brutalni ubica izmiče poteri

Izvor: Blic, 02.Avg.2011, 03:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Policijski punktovi i dalje u Vranju, ali brutalni ubica izmiče poteri

Još traje policijska potraga za odbeglim zatvorenikom Zoranom Kostićem (42) iz Sekirja kod Vranja, koji je u bekstvu zbog pokušaja ubistva Miroslavke Živković (52) i njene ćerke Tijane (25) iz susednog sela.

Meštani Sekirja, Dragovica i drugih okolnih sela i dalje su u velikom strahu od sumanutog robijaša, jer se pet dana vešto krije sa nožem ili vatrenim oružjem po šumama i brdima ovog kraja. Sekretar Mesne zajednice Drenovica Rade Kostić izjavio je da u Sekirju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i drugim selima više nema noćnih straža, ali mnoge porodice noću dežuraju u strahu od zatvorenika koji je pre deset godina nožem iskasapio i ubio Ružicu Antonijević (53), majku Kostićeve bivše žene.

- Meštani Sekirja i okolnih sela svakodnevno idu na svoja imanja, ali i dalje strahuju od Kostića, koji bi iznenada mogao da se pojavi i nastavi krvavi pir. Održali smo sednicu saveta mesne zajednice i dogovorili se da meštani i opština finansijski ili u građevinskom materijalu pomognu ljudima kojima je Kostić zapalio dve kuće i dva objekta za smeštaj stoke. Svi se u čudu pitamo zbog čega je Kostić nožem nasrnuo na Tijanu i njenu majku Miroslavku Živković, čije kuće deli samo put. Koliko znamo, Živkovići i Kostići su godinama bili u korektnim komšijskim odnosima - kaže Rade Kostić.

Mnogi u Sekirju se čude što su lekari i čelnici KPD u Nišu navodno zbog primernog ponašanja pustili Zorana Kostića na vikend-odmor, pogotovo što izdržava kaznu od 13 godina robije. Odbegli zatvorenik je svojevremeno dobrovoljno boravio na hrvatskom ratištu, pa je moguće da je to razlog njegovog psihičkog poremećaja.

Od Kostića posebno strahuju porodice čije se kuće nalaze u brdima i koje su nešto udaljenije od centra sela. Policija je blokirala teren i dalje češlja brda i guste šume, koji omogućavaju odbeglom zatvoreniku da se uspešno krije i dalje odoleva poterama. Policija upozorava da niko na svoju ruku ne sme da se sukobi sa Kostićem, jer je veoma opasan i sklon napadu nožem.

Oporavlja se napadnuta devojka

Tijana Živković (25), koju je 27. jula u vranjanskom selu Drezgovica nožem teško povredio osuđenik niškog KP doma Zoran Kostić (42), i dalje je na lečenju u Kliničkom centru u Nišu i nalazi se van životne opasnosti. Ona je primljena sa ozbiljnim povredama stomaka, grudnog koša, jetre i posekotinama šake, ali je nakon operacije njeno stanje je stabilno. Sa odeljenja intenzivne nege prebačena je juče i lekari se nadaju njenom uspešnom oporavku.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.