Podsticaj roditeljstvu kroz igru u Vranju

Izvor: JužneVesti.com, 18.Nov.2019, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Podsticaj roditeljstvu kroz igru u Vranju

Vranje je jedan od šest gradova u Srbiji gde je predstavljen program za podršku podsticajnom roditeljstvu kroz zajedničku igru deteta i roditelja, koju sprovodi Unicef, a odnosi se na petogodišnji proces u okviru kog je igra navedena kao način za učenje, sticanje veština , vaspitanje i razvoj dece do šeste godine.

Predškolske ustanove, zdravstveni centri i ustanove socijalne zaštite su te koje treba da ponude lokalne strategije, planove i inovativna rešenja na >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << osnovu kojih će se naći sistematska rešenja koja će biti usvojena u program za rani razvoj deteta, odnosno kako bi pružili kapaciteti, podrška i znanje, kako da kroz igru roditelji pomognu svojoj deci da na najbolji mogući način razviju svoje potencijale.

U realizaciji ovog projekta, osim lokalne samouprave, aktivno učešće uzeli su i Patronažna služba Zdravstvenog centra, Predškolska ustanova “Naše dete”, Centar za socijalni rad i Udruženja roditelja - kaže Danijela Milosavljević, gradska većnica.

Podršku podsticajnom roditeljstvu kroz zajedničku igru deteta i roditelja sprovešće Unicef u saradnji sa Lego fondacijom do 2024. godine u Vranju, Novom Sadu, Kragujevcu, Novom Pazaru, Boru i Beogradu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.