Izvor: JUGpress.com, 18.Jun.2019, 10:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje akcija suzbijanja komaraca, krpelja i larvi na teritoriji grada Vranja

VRANJE

Tretiranje komaraca, planirano je za  četvrtak. 20. jun od 17,30 do 22 sata, sa zemlje na celoj teritoriji grada Vranja. Tretman krpelja je 20. juna od 7 do 10 časova.

Mole se građani da imaju razumevanje i da se u navedenim terminima sklone iz zone koja se tretira, dok se proces ne završi.

Akcija će se obaviti preparatom AQUA – KOTHRINE EW 25 i DELTASECT.

Upozoravaju se pčelari da u navedenom periodu preduzmu potrebne mere >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << za zaštitu pčela.

UPUTSTVO PČELARIMA:

Ako pčele nije moguće izmestiti iz zone tretmana neophodno je preduzeti sledeće mere:

– noć pre tretmana pčele treba zatvoriti,

– ventuse na košnicama ostaviti otvorene,

– ispod poklopne daske u hranilice sipati čistu pijaću vodu,

– poletište suziti rešetkom da bi se sprečilo izletanje pčela,

– ako su izuzetno visoke vrućine košnice hladiti vodom,

– ujutro nakon tretmana poletne daske oprati čistom vodom.

U slučaju loših vremenskih uslova tretman se odlaže za naredni dan.

Akciju suzbijanja komaraca, krpelja i larvi izvodi Društvo za ekološku i sanitarnu zašitu ( dezinsekciju, dezinfekciju i deratizaciju). ,,Visan” DOO, Zemun.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Odloženo suzbijanje KOMARACA I KRPELJA

Izvor: OkRadio.rs, 18.Jun.2019

Vranje - Zbog loših vremenskih uslova tretman komaraca u Vranju obaviće se u četvrtak 20. juna od 17h i 30min do 22 h sa zemlje na celoj teritoriji grada Vranja, a tretman krpelja u petak 21.juna od 07h do 10h. Mole se građani da imaju razumevanje i da se u navedenim terminima trenutno sklone...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.