Izvor: JUGpress.com, 04.Avg.2020, 21:38

Poboljšava se epidemiološka situacija u Vranju i Pčinjskom okrugu

VRANJE

Epidemiološka situacija u odnosu na prethodni period na području Pčinjskog okruga je znatno bolja.

U Zavod za javno zdravlje u Vranju stigli su rezultati testova za prethodna dva dana, kaže direktorka ove ustanove dr Svetlana Stojanović.

„Od 198 rezultata, od 2. avgusta, osam je pozitivno, pet je iz Vranja i po jedna osoba je iz Bosilegrada, Trgovišta i Vladičinog Hana.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<
Juče, 3. avgusta, pristiglo je još 76 rezultata od kojih su dva pozitivna i oba su iz Vranja, kaže direktorka Stojanović

Ona dodaje da su i dalje neophodni nošenje maske, fizička distanca i higijena ruku. Potrebno je  provetravanje prostorija kao i izbegavanje svake vrste rizika od moguće zaraze koronavirusom.

U četiri kovid bolnice u Vranju na lečenju je 110 pacijenata, od kojih su na kovid-19 pozitivne 33 osobe. Na kućno lečenje otpušteno je 11 pacijenata, a jedan je transportovan u Klinički centar Niš. Među hospitalizovanima nema dece.

Trenutno ima 105 slobodnih mesta.

U ponedeljak, u Kovid ambulanti ATD u Vranju  obavljeno je 216 pregleda. Čak 179 je bilo kontrolnih, a prvih pregleda 37. Kod 88 pacijenata uzorkovana je krv za laboratorijsku analizu. Sačinjeno je 129 RTG snimaka pluća, urađeno 46 brzih i 57 PCR testova.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.