Otvaranje bioskopa, sportski turniri i promocija knjige u sklopu obeležavanja Dana grada Vranja

Izvor: JužneVesti.com, 21.Jan.2021, 19:32

Otvaranje bioskopa, sportski turniri i promocija knjige u sklopu obeležavanja Dana grada Vranja

Sednicom Skupštine, polaganjem venaca na Spomenik oslobodiocima Vranja iz 1.878. godine, otvaranjem Bioskopa, sportskim susretima, promocijom knjige, Vranjanci će obeležiti 31. januar, dan kad je grrad oslobođen od Turaka.

Ovogodišnji dobitnici javnih priznanja biće poznati na sednici Skupštine grada, u ponedeljak 25. januara, a ona će im se uručiti 31. januara u Pozorištu “Bora Stanković” na svečanoj sednici Skupštine grada.

U okviru obeležavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Dana grada, od 26. do 29. januara biće organizovani sportski susreti u malom fudbalu, karateu, šahu, košarci, odbojci, stonom tenisu i rukometu, a u skladu sa merama protiv epidemije oni će se odvijati bez prisustva publike.

Za subotu 30. januara planiran je tradicionalni marš “Stazama oslobodioca Vranja iz 1878. godine", a istog dana će u Pozorištu “Bora Stanković” biti otvoren biskop sa dve projekcije domaćeg filma Ime naroda Darka Bajića.

Projekcije su od 15 i 18 sati, a ulaz besplatan.

U sklopu programa najavljeno je i književno veče, promocija knjige Vranjanca Srđana Tomića Deca u magli, a u organizaciji Istorijskog arhiva će o oslobođenju Vranja od Turaka govoriti Branka Janačković i istoričar Nenad Stojiljković.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.