Okrugli sto “Lokalni dijalog o zapošljavanju mladih”

Izvor: juGmedia, 30.Avg.2018, 15:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Okrugli sto “Lokalni dijalog o zapošljavanju mladih”

Veliko mi je zadovoljstvo da je Grad Vranje domaćin sastanka koji se bavi vrlo važnom temom vezanom za nova radna mesta za mlade ljude. Cilj nam je da kroz razgovor nađemo mogućnosti i načine da zajednički pomognemo zapošljavanje mladih, rekao je predsednik Skupštine Dejan Tričković na okruglom stolu.

Okrugli sto održan u sredu, u okviru projekta “Podsticanje zapošljavanja mladih”, a tema projekta je Lokalni >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << dijalog o zapošljavanju mladih, a projektna menadžerka Danica Belić istakla je da je cilj sastanka omogućavanje mladima bolje pozicioniranje na tržištu rada i povećanje mogućnosti za zaposlenje.

“Ovaj projekat počeo je sredinom 2015. godine i trajaće do kraja 2019, a usmeren je na pomoć mladima da lakše nađu posao ili pokrenu sopstveni biznis. Naša ciljna grupa su, pre svega, mladi iz osetljivih grupa, starosti od 15 do 35 godina, a u Vranju naša pomoć je više okrenuta ka ženskoj populaciji. Mi smo tehnička podrška, sprovodimo različite vrste obuke, treninge i subvencionisanje, ali samo kroz opremu”, rekla je Belićeva.

Projekat sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju – GIZ, u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta Republike Srbije i Nemačke organizacije Help – Hilfe zur Selbsthilfe.

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.