Očekuje se epidemija malih boginja i u Surdulici, jer broj obolelih raste

Izvor: JužneVesti.com, 17.Jan.2018, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Očekuje se epidemija malih boginja i u Surdulici, jer broj obolelih raste

Zaraza morbilama je laboratorijski potvrđena kod petoro ljudi, a danas se očekuju rezultati za još 10 uzoraka poslatih u Institut Torlak, kažu u Zavodu za javno zdravlje Vranje gde je Južnim vestima potvrđeno da je izvesno da će epidemija biti proglašena i u Surdulici.

Prema rečima epidemiologa Slađana Stošića, zasada postoji 20 osoba sa sumnjivom kliničkom slikom.

Sigurno je i više obolelih, situacija je prilično nepovoljna, a broj obolelih >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << se stalno povećava. Izvesno je da će epidemija biti proglašena, nakon potvrde ovih novih slučajeva. Postoji epidemiološka povezanost slučajeva, pa se broj obolelih povećava. Zaraženi su iz surduličkih naselja Gornja i Donja romska mahala, Novo naselje i sela Zagužanje i Suvojnica - rekao je doktor Stošić.

Uglavnom je, dodaje, reč o deci školskog uzrasta. Jedna osoba je zbog loše kliničke slike poslata za Niš, a među obolelima je bilo i slučajeva upale pluća koji su hospitalizovani na Infektivnom odeljenju vranjske bolnice i Dečjem odeljenju u Surdulici, a zatim pušteni na kućno lečenje.

Što se ostalih opština u Pčinjskom okrugu tiče, u Vranju je potvrđeno prisustvo morbila u tri slučaja, kao i u Preševu, dok je u Bujanovcu obolelo šest osoba.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.