Nečista krv otvara večeras Joakim Vujić u Vranju

Izvor: JužneVesti.com, 26.Okt.2020, 10:08

"Nečista krv" otvara večeras "Joakim Vujić" u Vranju

Predstava Nečista krv reditelja Juga Đorđevića, u izvođenju Pozorišta "Bora Stanković" otvoriće 56. Pozorišni festival "Joakim Vujić" večeras od 20 sati. Selektorka festivala, dramartuškinja Branislava Ilić, odabrala je sedam predstava koje će se naći u takmičarskom delu na repertoaru do kraja festivala, 2. novembra. Ovogodišnji festival održava se pod sloganom “Strah, smeh, sloboda”.

Drugog dana festivala, 27. oktobra pred publikom će biti predstava Svici >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Narodnog pozorišta iz Leskovca.

Narednog dana na repertoaru je ostvarenje Knjaževačko-srpskog teatra u Kragujevcu Ženidba i udadba Jovana Sterije Popovića, u režiji Jane Maričić.

U četvrtak, 29. oktobra ponovo će nastupiti leskovačko Pozorište u koprodukciji sa Narodnim pozorištem iz Prištine i komadom Ako se probudiš ili kao da je važno reditelja Nenada Todorovića.

Glumci Šabačkog pozorišta će se predstaviti u petak, 30. oktobra komadom Vilijama Šekspira Dva viteza iz Verone, za koji režiju potpisuje Mia Knežević.

Poslednjeg dana oktobra pred publikom će se naći autorski projekat Igora Vuka Torbice Strah, jedna topla ljudska priča u izvođenju Narodnog pozorišta iz Pirota.

Dan pre zatvaranja festivala publika će moći da pogleda koprodukcijsko ostvarenje Lavina Regionalnog pozorišta iz Novog Pazara i Plus Teatra iz Lazarevca. Predstava je rađena po tekstu turskog dramskog pisca Tundžera Džudženloua, a reditelj je Stevan Bodrož.

Festival će 2. novembra zatvoriti Narodno pozorište iz Niša predstavom Vlast i njena opozicija, po tekstu Nebojše Romčevića, u režiji Egona Savina.

O nagradama 56. "Joakima" odlučivaće tročlani žiri u sastavu: glumica i upravnica Novosadskog pozorišta Valentina Vencela, glumac i prvak drame Narodnog pozorišta iz Užica Slobodan Ljubić i teatrolog i vanredni profesor Fakulteta dramskih umetnosti Vlatko Ilić.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

U Vranju počinje 56. JOAKIM VUJIĆ

Izvor: OkRadio.rs, 26.Okt.2020

Pod sloganom „Strah, smeh, sloboda“, u Pozorištu „Bora Stanković“ u Vranju će od večeras do 2. novembra biti održan 56. Festival profesonalnih pozorišta Srbije „Joakim Vujić’’. Po izboru selektorke Branislave Ilić, dramaturškinje, u glavnom takmičarskom programu biće izvedeno...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.