Nastavljeni radovi na obnovi centralne ulice u Vranju, kašnjenje oko 5 meseci

Izvor: JužneVesti.com, 25.Maj.2020, 12:53

Nastavljeni radovi na obnovi centralne ulice u Vranju, kašnjenje oko 5 meseci

Radovi na drugoj fazi najprometnije ulice u Vranju Bore Stankovića, koji su u startu kasnili 3 meseca, a onda krenuli početkom marta pa opet stopirani zbog epidemije, nastaviće se danas, piše na gradskom sajtu. Dok se radovi odlažu najpre zbog vremenskih uslova i dotrajalih instalacija, a zatim i vanrednog stanja, stanovnici te ulice žale se na uslove, pogotovo tokom kišnih dana.

Ulica je najpre bila raskopana >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << od početka, prema Ledenoj steni, do Ulice Prvi maj, a kada su počeli radovi na drugoj fazi, i prvi deo ulice je ostao raskopan, pa se stanovnici žale na uslove i neprohodnost većeg dela ulice, pogotovo tokom kišnih dana.

Nadležni za kašnjenje obnove centralne ulice krive vreme i stare instalacije, ali i to što Grad nema veliki izbor oko izvođača i majstora, a paralelno se radi i park i ulice za bezbednjake, pa se majstori prebacuju sa jednog na drugo gradilište.

Obnova centralne ulice u Vranju dužine 710 metara, koja će gradski budžet i Ministarstvo privrede ukupno koštati 232 miliona dinara, počela je oktobra prošle godine. S obzirom na to da će se ulica raditi etapno, tada je najavljeno da će radovi na prvoj fazi biti završeni za dva meseca, pa su radovi na drugoj fazi - od mosta do Dunavske ulice kod Muzičke škole, umesto marta, trebali da počnu decembra.

Inače, u ulica je podeljena na 6 faza, a kako je direktor Urbanizma Branimir Stojaničić rekao za Južne vesti, sve faze su u osnovi identične i sve podrazumevaju isto, pa bi radovi, ako se izuzme prekid zbog vanrednog stanja, trebalo umesto na drugoj, uveliko da budu na trećoj fazi.

Kompletna rekonstrukcija Ulice Bore Stanković koštaće Grad 204 miliona dinara i Ministarstvo privrede oko 28 miliona i jedna je od kapitalnih investicija za 2020. godinu, a izvođač radova je preduzeće "Saba belča".

Nedavno je Grad od Ministarstva životne sredine dobio 2,4 miliona dinara za realizaciju projekta pejzažne arhitekture i hortikulture Ulice Bore Stankovića, a radovi podrazumevaju kompletno ozelenjavanje, podmlađivanje drvoreda i ukrašavanje cvećem.
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.