Izvor: JUGpress.com, 25.Jan.2022, 18:17

Najviše testiranih od početka epidemije u Pčinjskom okrugu

VRANJE-SURDULICA-VLADIČIN HAN-BUJANOVAC-PREŠEVO-TRGOVIŠTE-BOSILEGRAD-

Na teritoriji Pčinjskog okruga, od kako je počela epidemija, u toku jučerašnjeg dana, najviše je testirano građana zbog simptoma koji su ukazivali na zarazu korona virusom. Testirano je 1.108 osoba. Više od polovine slučajeva je pozitivno. Virus je registrovan kod 575 građana. Povećanje broja zaraženih nije karakterističan samo za >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Vranje, koje ima 302 osobe pozitivne već i u ostalim mestima u okrugu. U Surdulici je registrovano 78 novoinficiranih osoba, Vladičinom Hanu 63, Bujanovcu 53, Preševu 31, Trgovištu 29 i Bosilegradu 19, zvanični su podaci Gradskog štaba za vanredne situacije.

Raste broj građana koji su hospitalizovani u kovid bolnici Zdravstvenog centra, gde je u protekla 24 sata bitku sa virusom izgubila jedna osoba. U bolnicu je primljeno još šest pacijenata, tako da je na lečenju 51 lice sa koronom i upalom pluća. Na kiseonku su 32 bolesnika.

U kovid ambulanti ATD u Vranju, koja od utorka radi do 22 sata zbog velikog broja pacijenata koji se javljaju za medicinsku pomoć, prvog radnog dana ove nedelje obavljena su 453 pregleda. Više od polovine odnosno 244 građana, su prvi put došli na pregled.

Što se tiče dece predškolskog i školskog uzrasta u Dečjoj kovid ambulanti pregledano je njih 75, testirano 59, pititivna su 42 deteta.

Tokom jučerašnjeg dana dato je 77 doza vakcina.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.