Izvor: JUGpress.com, 04.Nov.2019, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najboljim studentima i ove godine po 20.000 dinara

VRANJE

Lokalna samouprava nastavlja sa praksom nagrađivanja najboljih studenata sa područja grada Vranja čiji prosek ocena nije manji od 9,25.

O tome je Gradsko veće odlučilo na sednici u ponedeljak. Usvojena je odluka da ove godine bude nagrađeno 40, a ne kao do sada 30 studenata.

„Svi oni dobiće po 20.000 dinara iz budžeta Grada. Tekst Javnog poziva biće na sajtu grada već sutra, a rok za >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << podnošenje prijava je 15 dana od dana objavljivanja“, rekla je gradska većnica  Zorica Jović na konferenciji za novinare.

Gradsko veće usvojilo je i Predlog Odluke Saveta za zapošljavanje o izboru poslodavca za učešće u programu obuke na zahtev poslodavca.

„U skladu sa Odlukom dve firme potpisaće ugovore za obuku po 30 radnika, koji će dobijati mesečnu naknadu u iznosu od 14.000 dinara. To su „Kenatur balkans doo“ i „Svis print doo“. Obuka traje tri meseca, a nakon toga, poslodavac je u obavezi da angažuje lice u trajanju od najmanje godinu dana. Za ove namene iz gradskog budžeta izdvojeno je tri miliona dinara“, objasnila je Jović.

Na sednici Veća prihvaćen je Nacrt Odluke o pravu na naknadu dela troškova boravka dece u Predškolskoj ustanovi čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice na teritoriji grada Vranja

Bitno je da to pravo može da ostvari roditelj, staratelj, usvojitelj ili hranitelj pod uslovom da je podneo zahtev za predškolsku ustanovu čiji je osnivač grad Vranje, ali da dete nije moglo da se upiše jer nije bilo mesta.

Ono što treba reći je da u Predškolskoj ustanovi „Naše dete“ u Vranju nema liste čekanja.

Pravilnik o izmenama i dopunama Pravilnika o organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi, Gradskom pravobranilaštvu i Službi interne revizije, koji ne sadrži izmene u broju radnika već se zasniva na usklađivanju sa zakonom, takođe su prihvatili članovi Veća.

Usvojen i Predlog o imenovanju Organizacionog odbora manifestacije „Svetosavska nedelja 2020. godine“.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.