Mladi iz Vranja od gradonačelnika tražili uređenje Aleksandrovačkog jezera, azil za ulične pse i Omladinski centar

Izvor: JužneVesti.com, 02.Dec.2022, 16:58

Mladi iz Vranja od gradonačelnika tražili uređenje Aleksandrovačkog jezera, azil za ulične pse i Omladinski centar

Kroz nekoliko tema, petnaestoro mladih ljudi iz Vranja iznelo je gradonačelniku probleme omladine u tom gradu i obrazložili mu šta im je i zbog čega potrebno. Između ostalog, od njega su tražili i osnivanje Omladinskog centra, uređenje Aleksandrovačkog jezera i azil za ulične pse.

Dijalog mladih sa gradonačelnikom Vranja održan je u okviru Erasmus plus projekta “Strukturirani dijalog: Vranje čuje mlade”, a osim što su obrazložili svoj položaj u >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << lokalnoj zajednici, predlagali su potencijalna rešanja za probleme sa kojima se susreću.

Kada se razgovaralo o omladinskim prostorima i programima, učesnici dijaloga su tražili osnivanje Omladinskog centra koji bi koristili u slobodno vreme i gde bi organizovali različite sadržaje.

Milenković je na ovu temu istakao da je saglasan sa predlogom i da je u opticaju više lokacija za ovakav prostor. Dogovoreno je da se pripremi detaljan plan za ovu inicijativu i da se u najskorijem roku organizuju sastanci po ovom pitanju - kažu organizatori.

Od gradonačelnika Slobodana Milenkovića tražili su i da se Aleksandrovačko jezero što hitnije uredi, na šta im je gradonačelnik rekao da je projekat za uređenje jezera pred izdavanjem građevinske dozvole i da je početak realizacije veoma blizu.

Učesnici Dijaloga osvrnuli su se i na potrebu za balonom za treniranje tenisa u zimskim mesecima, na šta su predstavnici gradskog veća naveli da se montiranje balona očekuje u narednim mesecima. Jedan od problema koji su mladi istakli jesu i psi lutalice, kao i formiranje azila za njih. Odgovor na ovaj predlog bio je da je u planu otvaranje regionalnog azila za pse u okviru deponije „Meteris“ i da je priprema ovog projekta u toku - kažu organizatori.

Mladi su se požalili i da linijski prevoz nije u skladu sa njihovim potrebama, na šta im je gradonačelnik rekao da do sada nije bilo zahteva za uvođenjem novih linija, ali da je gradsko veće spremno da razmotri sve predloge za promenu ili dopunu postojećih linija.

Tražili su i da se otvori Savetovalište za mlade van Doma zdravlja, gde bi svi koji žele mogli da potraže stručnu pomoć, kao i da se poboljšaju uslovi za zapošljavanje mladih i otvaranje novih fakulteta kako mladi ne bi odlazili iz Vranja.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.