Izvor: JUGpress.com, 28.Nov.2022, 23:18

Malo zainteresovanih građana za Javnu raspravu o budžetu

VRANJE

I ove godine odziv građana na javni poziv Gradske uprave za javnu raspravu o budžetu bio je slab. Prosto je neverovatno koliko su Vranjanci nezainteresovani da saznaju gde će sredstva svih građana biti utrošena. Koji projekti su predviđeni i koje će najznačajnije investicije biti finansirane iz gradske kase je nešto što njih očigledno ne interesuje. To je utisak nakon činjenice da je mali broj ljudi došao >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << na javnu raspravu koja je bila održana u sali Načelstva.

Gradski većnik Bojan Kostić je rekao da je budžet Grada Vranja za 2023. godinu projektovan sa opreznošću, na nešto  više od 3 milijarde dinara, odnosno 25 miliona evra, što je, otprilike, na istom nivou kao i ove godine.

„Kako se nalazimo usred globalne energetske krize, rashodi će svakako biti uvećani, pa ne možemo očekivati neke intenzivne kapitalne radove“, ističe većnik.

On je dodao da se mora oprezno ulaziti u nove obaveze.

„Za očekivati je da završimo ovo što smo započeli, tako da će akcenat sledeće godine biti na otvaranju novog vrtića u naselju Raška i završetku rekonstrukcije Kosovske ulice. Ako uspemo preko „Puteva Srbije“ da rešimo i Ulicu Partizanski put, to bi znatno poboljšalo kvalitet saobraćajne infrastrukture u gradu“, kaže Kostić.

Ono što građane uvek najviše tišti su komunalni problemi.

„Predlozi za obnavljanje infrastrukture se dostavljaju posredstvom mesnih zajednica i razgovara se o prioritetima. Neophodnog održavanja saobraćajnica će biti, a rekonstruisaće se one u najlošijem stanju. Ipak, obim komunalnog programa je u ovom trenutku neizvestan i za nešto više od minimuma održavanja, moraće da se sačeka polovina naredne godine“, ističe.

Planirano je zaduženje u iznosu od 125 miliona dinara, što je suma koja neće značajnije opteretiti gradsku kasu. Ova sredstva će biti iskorišćena za servisiranje dospelih obaveza za ovogodišnje kapitalne radove u gradu.

Svi predlozi građana biće prosleđeni Gradskom veću na razmatranje.

Konačnu reč o tome daće Skupština grada.

3

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Vranjanci nezainteresovani za javnu raspravu o budžetu

Izvor: JužneVesti.com, 29.Nov.2022, 19:41

Iako je javna rasprava o budžetu bila prilika da se čuju mišljenja i predlozi građana na šta treba potrošiti novac iz gradske kase sledeće godine, a na to su mogli da utiču i popunjavanjem onlajn upitnika, sugestija Vranjanaca skoro da nije ni bilo. Kao i na prethodnim, građane su i na ovoj...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.