Koncerti Sergeja Ćetkovića i Neleta Karajlića u nedelji posvećenoj oslobođenju Vranja

Izvor: JužneVesti.com, 16.Jan.2020, 19:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koncerti Sergeja Ćetkovića i Neleta Karajlića u nedelji posvećenoj oslobođenju Vranja

Povodom proslave Dana oslobođenja Vranja od Turaka, u Sportskoj hali će 30. januara od 21 sat nastupiti Sergej Ćetković, a dan kasnije koncert će održati dr Nele Karajlić sa bendom.

Obeležavanje Dana grada počeće nedelju dana ranije, u petak, 24. januara, a završava se tradicionalnim polaganjem venaca na Spomenik oslobodiocima Vranja iz 1878. godine i Svečanom akademijom na kojoj će biti dodeljena gradska >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << priznanja i nagrade.

Turniri u malom fudbalu, džudou, stonom tenisu, košarci, odbojci, šahu, kao i Memorijalni kup u skijanju na Besnoj kobili “Đulibars i Kace”, počeće već od 24. januara, a najbolji sportisti biće proglašeni 4 dana kasnije..

Tradicionalni marš do Osatice kod Vranja, mesta gde je sahranjeno najviše vojnika koji su dali živote u borbama za oslobođenje Vranja od Turaka, biće održan 25. januara.

U nedelji posvećenoj obeležavanju oslobođenja, Vranjanci će moći da pogledaju i izložbu dokumenata i promociju zbirke tekstova o srpskom rokenrolu, a deca iz Predškolske ustanove družiće se sa pesnikom Ljubivojem Ršumovićem. Predviđeno je i predstavljanje obnovljene postavke Muzej-kuće Bore Stankovića.

Vokalna solistkinja iz Vranja Ivana Tasić nastupiće uz pratnju orkestra RTS-a, a predviđena je i promocija dopunjenog izdanja Vranjskog rečovnika autora Srboljuba Đorđevića. Najboljim osnovcima i srednjoškolcima koji su pisali poeziju ili prozu na temu “Vranje, grad u kome stanuje sećanje na borbena srca” biće uručene nagrade.

Zasad nema informacija koliko će ova dva koncerta koštati Vranjance i da li se finansiraju iz gradskog budžeta, a jedino je poznato da je ulaz na koncerte povodom Dana grada besplatan za sve Vranjance.

Inače, ove godine je 142. godišnjica oslobođenja Vranja od Turaka.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.