Kako će Vranjanci potrošiti nagradu osvojenu u igri Uzmi račun i pobedi

Izvor: RTS, 13.Jun.2018, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako će Vranjanci potrošiti nagradu osvojenu u igri "Uzmi račun i pobedi"

U nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi", u kategoriji velikih opštian, pobedilo je Vranje i osvojilo 23 hiljade evra. Vranjanci glasaju za koji će od tri ponuđena projekta biti utrošen taj novac - za sanaciju sanitarnih čvorova u OŠ "Jovan Jovanović Zmaj", nabavku vozila za dostavu hrane predškolcima ili građevinsko uređenje vrtića "Čarolija". >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Počelo je glasanje, istovremeno i kampanja. Đaci i zaposleni u Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" pripremili su letke, kako bi podstakli sugrađane da glasaju za obnovu toaleta u školi koju pohađa više od 700 učenika.

"Škola je izgrađena 1961. godine, od tada se u sanitarni čvor nije ulagalo", kaže direktor Saša Ilić i napominje da problem nisu higijenski uslovi već oštećenja.
Obnova je potrebna i vrtiću "Čarolija" u donjem delu grada, sagrađenom pre sedam godina. Terasa prokišnjava i u prostorijama u kojima borave deca ima vlage.
"To prosto nije bezbedno. Mi u tim trenucima izmeštamo decu po ostalim radnim prostorijama", ističe Dragana Jovanović, glavni vaspitač u vrtiću "Čarolija".
Među predloženim projektima je i nabavka još jednog vozila za dostavu hrane vrtićima. Devet vranjskih vrtića za tu namenu raspolažu sa samo dva stara vozila.
Neki građani smatraju da je izbor projekata dobar, i šta god da se izabere biće dobro, dok drugi misle da na taj spisak terba dodati i nove parkove.
Glasa se na dva mesta, u uslužnom centru i na šetalištu. Za projekte punoletni građani mogu da glasaju do 15. juna.

Aleksandar Đorđević, volonter Kancelarije za mlade, na mestu za glasanje je od pola osam do pola četiri svakog radnog dana i vodi evidenciju.
Nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" trajala je dva meseca, za to vreme građani Srbije poslali su više od 107 miliona fiskalnih računa i slipova. Grad Vranje bio je najbolji u kategoriji velikih opština, a kao prvi na listi dobija i vaj-faj zonu besplatnog interneta na godinu dana.
 
 

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.