Jedna premijera i tri gostovanja tokom novembra u vranjskom Pozorištu

Izvor: JužneVesti.com, 05.Nov.2019, 12:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedna premijera i tri gostovanja tokom novembra u vranjskom Pozorištu

Vranjanci kojima je nedostajalo da svoje večeri provedu u teatru, gledajući neki pozorišni komad, ovog novembra će moći da vide neku od predstava koje su na repertoaru Pozorišta “Bora Stanković”. Tokom novembra Vranjance očekuju predstave za decu, biće tri gostovanja, a publiku će moći da vidi i premijeru monodrame Zakasotina 2. Predstave za odrasle izvodiće se na velikoj sceni od 20 sati, a nedelja je dan za dečije predstave.

U utorak, 5. novembra na velikoj >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << sceni biće izvedena predstava Autoputem po tekstu i u režiji Ane Radivojević, a u izvedbi vranjskog pozorišta. Tema drame Autoputem je ono što se dešava u pozorištu “iza scene”, tokom pravljenja predstave.

Već krajem nedelje, u petak, 8. novembra, Vranjanci će moći da pogledaju još jednu dramu vranjskog pozorišta, Božji ljudi, po motivima pripovedaka Bore Stankovića, a u režiji Nataše Radulović.

Komedija Amateri po dramskom tekstu Borivoja Radakovića, a u izvođenju glumačke ekipe Pozorišta “Bora Stanković”će se na reportoaru naći u utorak, 12. novembra.

Drugi deo popularne monodrame vranjskog ostvarenog glumca Dragana Bože Marjanovića, Zakasotina 2, gostujuće je ostvarenje koje će premijerno biti izvedeno pred vranjskom publikom u četvrtak 14. novembra.

Dan kasnije, 15. novembra u 20 sati, na Maloj sceni, biće izveden Kepler 452-B, predstava za koju Jug Đorđević potpisuje prvu profesionalnu režiju u Pozorištu “Bora Stanković”, a po tekstu Tijane Grumić.

Život u tesnim cipelama predstava je rađena po delu Duška Kovačevića, a u režiji Piroćanca Davida Alića i ona će biti izvedena 19. novembra.

Prva premijera pozorišta “Bora Stanković” u obnovljenoj zgradi teatra, predstava Nečista krv u režiji Juga Radivojevića, biće odigrana u petak 22. novembra.

Do kraja novembara na repertoaru su još dva gostovanja, Koštana amaterske glumačke grupe “Optimisti”, 26. novembra, i stand-up komedija Najgori do sada, 29. novembra.

Mališani će na Dečijoj sceni moći da uživaju u Uspavanoj lepotici 10. novembra u 12 sati, 17. novembra biće izveden Mačak u čizmama i 24. novembra moći će da dođu na Žurku kod plavog zeca.

Rezervisane ulaznice, kažu iz Pozorišta, treba preuzeti najkasnije pola sata pre početka predstave. Ulaznice možete rezirvasati ovde.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.