JEZIVI prizor u Vranju! Prolaznici u šoku: Reka pocrvenela od KRVI? (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Avg.2018, 11:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

JEZIVI prizor u Vranju! Prolaznici u šoku: Reka pocrvenela od KRVI? (FOTO)

Stanovništvo zabrinuto

Neprijatne slike pocrvenele gradske reke kod centra varoši, korito i priobalje ponovo u jadnom stanju!

Pročitajte i:

Vranjska reka ponovo je promenila boju jer se iz kanalizacije ispod Bujkovskog mosta izlila veća količina nepoznate jarko crvene tečnosti.

Ne zna se da li je gradska rečica pocrvenela od krvi zaklanih životinja ili od nečeg goreg i opasnijeg. Prolaznici su danas zaprepašćeno posmatrali >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << crvenu reku. Novi ekološki incident tik uz gradsku pijacu usijao je društvene mreže i uznemirio korisnike zbog jezivih scena.

Vranjska i Sobinska reka su se već nekoliko puta našle na udaru zagađivača. U njih su ispuštali životinjsku krv i industrijski otpad.

- S pravom smo zabrinuti, uznemireni i zaprepašćeni zbog ekoloških incidenata na Vranjskoj i Sobinskoj reci. Zbog pojedinih neodgovornih Vranjanaca, koji godinama nemilice u vodu bacaju građevinski i komunalni otpad, gradske rečice su varoško ruglo i smetlište. Nesavesni zagađivači pretvorili su varoške reke u kolektore otpada i izvore zaraze - ogorčen je penzioner Dragan Veljković.

Upkos akcijama čišćenja i uređenja terena, korita i priobalja Vranjske i Sobinske reke nanovo su u jadnom stanju. Poslednji put Vranjska reka pocrvenela je 22.juna, ali zagajivači i trovači nisu otkriveni i krivično procesuirani.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.