JECAJI, TUGA, BOL DO NEBA: Vranje se oprostilo od padobranca Ognjena Trajkovića, sahranjen uz vojne počasti

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2021, 17:06

JECAJI, TUGA, BOL DO NEBA: Vranje se oprostilo od padobranca Ognjena Trajkovića, sahranjen uz vojne počasti

Sahranjen je na Šapranačkom groblju u rodnom gradu

Uz vojne počasti desetar Ognjen Trajković (21) padobranac 63. padobranske brigade koji je nastradao u sredu prilikom izvođenja padobranskog skoka u Nišu sahranjen je u petak u 15 časova na Šapranačkom groblju u Vranju.

Ognjen je sahranjen u prisustvu  brojnih Vranjanaca, njegovih kolega iz 63. padobranske brigade iz Niša i pripadnika Generalštaba >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Vojske Srbije, porodice i prijatelja. Gradski većnik Dejan Ivanović, nekadašnji pripadnik iste jedinice u ime Grada, tragično nastradalom Vranjancu odao je počast i položio venac.

Posle vojnog roka, kada je završio obuku došao je i čekao da ga pozovu vojnik po ugovoru je bio, želeo je da se školuje dalje, navode njegovi prijatelji.

Drugovi koji su sa njim završili srednju školu napominju da je u trenutku kada se prijavio želeći da postane padobranac, među kandidatima koji su konkurisali jedino on primljen sa juga Srbije.

- Bio je vispren, sposoban,veliki drug pun razumevanja za svakoga - kažu prijatelji.

- Svi su ga znali u Vranju kao dobro, pošteno dete kao Marininog sina voleo je Vranje. Hoću moje dete kako sam ga ispratila tako i da sačekam ovde, potresne su reči majke Marine koja je bila posvećena svojoj deci.

Nastradali mladić joj je često govorio da će jednog dana biti ponosna na njega i njegove uspehe. Odmalena je želeo da postane padobranac.

Majka Marina je slomljena od bola, stariji brat i sestra neutešni.

Ne znate kakvo je to dete bilo od šestog razreda, bio je uporan govorio je "beretka" i samo "beretka". Završio je srednju školu odličan đak i želeo da se prijavi i postane padobranac. Majkino dete, mi smo ga podržavali. Neka mi ga Bog primi u nebesko carstvo. Starija ćerka i sin su neutešni - reči su majke tragično nastradalog Vranjanca.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.