Izložba “Prostor živi dva sprata niže” do 9. jula u vranjskoj Galeriji Narodnog univerziteta

Izvor: JužneVesti.com, 24.Jun.2021, 16:42

Izložba “Prostor živi dva sprata niže” do 9. jula u vranjskoj Galeriji Narodnog univerziteta

“Prostor živi dva sprata niže” je izložba kojom će se dvoje polaznika Likovne radionice Jovana Mitrović i Dušan Jovčić predstaviti vranjskoj publici. Otvaranje je zakazano za petak, 25. jun, od 19 sati u Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju.

Dušan i Jovana u svojim delima otvaraju prostore u kojima se pronalaze na putu ka sebi i suštini, poručuju organizatori izložbe.

Dušan Jovčić, crtežima i slikama pokazuje kuće, dvorišta, ulice, zgrade >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << koje kao da su pred nama, one su stvarne. Imamo osećaj da hodamo sa njim tim predelima iako kao utisak preovladava samoća. Jovana Mitrović, grafikama i kolažima kao da spaja dimenzije, enterijere, eksterijere otvarajući portale pred nama. U nekim segmentima, to je realno a opet nadrealno, prostor u prostoru - navodi u recenziji akademska slikarka Vesna Marinković Stanković.

Zainteresovani će postavku moći da pogledaju do 9. jula, svakog radnog dana od 8 do 20 sati.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

PROSTORI na putu ka suštini: Izložba Jovane Mitrović i Dušana Jovčića

Izvor: OkRadio.rs, 25.Jun.2021, 10:52

U Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju u petak, 25. juna, u 19 časova biće otvorena izložba pod nazivom „Prostor živi dva sprata niže“, mladih umetnika Jovane Mitrović i Dušana Jovčića. „Prostor“ je ono u čemu se materija fizički prostire.    Dušan i Jovana nam u svojim...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.