Inicijativa za uvođenje besplatnog javnog prevoza u Vranju

Izvor: JUGpress.com, 22.Jan.2019, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Inicijativa za uvođenje besplatnog javnog prevoza u Vranju

VRANJE

Da li će u Vranju, po ugledu na Jagodinu, biti uveden besplatan javni prevoz, znaće se uskoro?

Inicijativu je pokrenuo Gradski odbor Jedinstvene Srbije koja je deo lokalne vlasti koju predvodi Srpska napredna stranka.

Ovu inicijativu je na konferenciji za novinare, koja je održana u utorak,  obelodanio predsednik Palmine stranke u Vranju, Dejan Manić.

On smatra da je potrebna politička volja da bi predlog zaživeo u praksi, ali >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << je kako kaže neophodno i pronalaženja pravog modela.

Manić  očekuje razumevanje koalicionih partnera i iz toga će proizaći predlog odborničke grupe Jedinstvene Srbije u Skupštini grada da se u dnevni red uvrsti formiranje radne grupe.

U Vranju se sada primenjuje obračun cene karata u javnom prevozu putem jedinstvenog tarifnog sistema po broju kilometara, uz određene povlastice za izdavanje mesečnih karata.

Po važećem obračunu, na teritoriji Grada je 18.174 korisnika javnog prevoza, što pomnoženo sa trenutnom cenom mesečne karte od 1.760 dinara, na godišnjem nivou iznosi oko 383 miliona dinara.

„Ukoliko bi se primenio drugačiji model po pređenom kilometru, to bi Grad Vranje koštalo oko 98 miliona 136 hiljda  dinara na godišnjem nivou, što je ogromna razlika. Godišnje se iz gradskog budžeta izdvaja oko 40 miliona dinara za ove svrhe, tako da ostaje razlika od oko 58 miliona koja bi trebalo da se nadoknadi kako bi se realizovao besplatan javni prevoz građana. Kroz razgovore sa koalicionom partnerima, iniciraćemo formiranje radne grupe koja će preispitati sve mogućnosti i doći do prave cifre koja bi trebalo da se izdvoji kako bi građani imali besplatan prevoz“, rekao je Manić.

U narednom periodu Jedinstvena Srbija će se zalagati da grad Vranje dobije besplatan prevoz čime bi bio poboljšan budžet svakog građanina, kaže predsednik stranke na lokalu.

Dodaje da su apelovali na privrednike da ukoliko uvedu besplatan prevoz da ne ukidaju naknade koje u te svrhe daju radnicima.

PodeliteFacebookTwitterGoogleEmailSkype

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje,   Srpska Napredna Stranka,   Jagodina

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.