Idejno rešenje za etno-kompleks u vranjskom naselju Tulbe

Izvor: JuznaSrbija.info, 19.Sep.2018, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Idejno rešenje za etno-kompleks u vranjskom naselju Tulbe

Gradska uprava Grada Vranja raspisala je Konkurs za izradu idejnog urbanističko – arhitektonskog rešenja etno kompleksa u naselju Tulbe u Vranju.

Konkurs je prema pravu na učestvovanje otvoreni, a pravo učešća imaju sva zainteresovana fizička i pravna lica, bez obzira na njihovu teritorijalnu pripadnost, koja ispunjavaju uslove konkursa.

Predmet konkursa je izrada idejnog urbanističko-arhitektonskog >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << rešenja etno kompleksa u naselju Tulbe u Vranju. Cilj konkursa je da se za jedan dragoceni, najstariji prostor u užem delu grada, u neposrednoj blizini crkve Sv.Petka, crkve Sv. Nikola i „Belog mosta“, koji predstavljaju spomenike kulture, dobiju nadahnuta i raznovrsna idejna rešenja kojima treba da se istakne prepoznatljivost Starog Vranja i dela Bore Stankovića i definiše prostorna organizacija i uređenje.

Konkursno rešenje podrazumeva, pre svega, formiranje novog ambijenta koje korespondira sa okruženjem i predstavlja novo težište u prostoru.

Predložena projektantska i programska rešenja osim što moraju biti primerena značaju prostorne pozicije lokacije u kontekstu povezivanja sa okruženjem, utemeljena na vrednovanju postojećih prirodnih i funkcionalnih značenja ovog prostora, moraju zadovoljiti i kriterijume zasnovane na ekonomskoj vrednosti lokacije kao najbolje ponude za buduću novu urbanu gradsku celinu.

Rok za predaju konkursnog rada je 1.11.2018. godine do 12 časova.

Konkurs

Poziv

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.