Izvor: JUGpress.com, 05.Mar.2021, 17:43

I dalje umiru pacijenti od korone , broj pozitivnih se značajno ne smanjuje

VRANJE

U protekla 24 časa bitku sa virusom u kovid bolnici u Vranju izgubila su dva pacijenta.

Od 451 uzorka iz Pčinjskog okruga, 146 je pozitivnih na korona virus. Iz Vranja je 86 novih slučajeva zaraze. Zabeleženo je i znatno povećanje u Surdulice gde je registrovano 25 pozitivnih, u Vladičinom Hanu je 12, Bujanovcu 11, Preševu osam i Trgovištu su četiri osobe koje imaju kovid-19.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<
U Bosilegradu nije zabeležen ni jedan nov slučaj zaraze, podaci su Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju.

U kovid bolnicama Zdravstvenog centra Vranje hospitalizovano je 145 pacijenata. Na koronu su pozitivna 133 lica. Isto toliko ih je sa upalom pluća, dok je na kiseoniku 70 osoba.

U toku jučerašnjeg dana zabeležena su 34 otpusta iz kovid bolnica. Primljeno je 19 bolesnika. Ima još 15 slobodnih postelja.

U kovid ambulanti ATD u Vranju, u četvrtak, je obavljeno 297 pregleda, od kojih je 129 prvih.

Urađen je 161 antigenski test. Rezultati su pokazali da su 82 pozitivna na korona virus. Sa upalom pluća je 27 pacijenata.

„Ima veliki je broj hospitalizovanih građana, tako da su svi kapaciteti bolnica u Pčinjskom okrugu, dve u Vranju i jedna u Surdulici, skoro popunjeni“, rekao je medijima epidemiolog Zavoda za javno zdravlje dr Slađan Stanković.

On je dodao da raste broj obolelih sa teškom i srednjeteškom kliničkom slikom. Prethodnih dana sa upalom pluća je bilo 10 odsto pacijenata na dnevnom nivou, a u poslednja dva dana ih je oko 20 odsto. Oboljevanja se dešavaju u svim uzrastima, a najviše kod radno-aktivnog stanovništva. Značajan je broj zaraženih i kod predškolske i školske dece“, rekao je dr Stanković.

Epidemiolog Stanković objašnjava da je do alarmantne situacije u Vranju došlo zbog nepoštovanja epidemioloških mera u ugostiteljskim objektima, kao i organizovanja kućnih žurku koje je teško kontrolisati.

On je smatra i da je jedan od problema i dolazak velikog broja građana Severne Makedonije u Vranje u šoping. Širenju zaraze su kumovali i psihološki faktor, odnosno prezasićenje građanstva antiepidemiološkim merama kao i opuštanje zbog početka vakcinacije

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.