Grad Vranje finansira obuku za buduće radnike dva preduzeća

Izvor: JužneVesti.com, 15.Nov.2019, 09:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grad Vranje finansira obuku za buduće radnike dva preduzeća

Iz budžeta Grada Vranja finansiraće se troškovi obuke 60 radnika preduzeća Kentaur Balkans koje se bavi proizvodnjom radne odeće i preduzeća Svis Print za proizvodnju obuće. Ugovor o realizaciji programa obuke potpisan je na zahtev poslodavca u 2019. godini, a obuka radnika trajaće 60 dana.

Prema ugovoru koji je gradonačelnik Slobodan Milenković potpisao sa direktorima preduzeća "Kentaur" i "Svis print", Grad >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Vranje obavezan je da finansira troškove obuke za 30 ljudi po poslodavcu, naredna dva meseca.

Svakom od radnika na obuci, iz budžeta Grada uplaćivaće se mesečno po 14.000 dinara i troškovi prevoza za dolazak i odlazak sa mesta obuke.

Poslodavac je, nakon obuke, u obavezi da zadrži radnika u radnom odnosu najmanje godinu dana - kažu iz Gradske uprave.

Iz Gradske uprave dodaju i to da je obuka radnika u skladu sa Lokalnim akcionim planom zapošljavanja i podrazumeva sticanje dodatnih znanja i veština nezaposlenih sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje u Vranju.

Podsetimo, danska kompanija Kentaur koja se bavi izradom radnih uniformi za ugostiteljstvo, zdravstvo i prehrambenu industriju, otvorila je krajem oktobra proizvodni pogon u Vranju i uposlila 150 ljudi, a kako je rečeno, plan je da u narednih nekoliko godina bude zapošljeno ukupno oko 350 radnika. Prema ugovoru između Kentaura i Ministarstva privrede, Danci će iz budžeta Srbije dobiti skoro milion evra subvencija.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

VRANJE FINANSIRA OBUKU ZA BUDUĆE RADNIKE DVA PREDUZEĆA Mesečno po 14.000 dinara i troškovi prevoza

Izvor: Blic, 15.Nov.2019

Iz budžeta Grada Vranja finansiraće se troškovi obuke 60 radnika preduzeća "Kentaur Balkans" koje se bavi proizvodnjom radne odeće i preduzeća "Svis Print" za proizvodnju obuće. Ugovor o realizaciji programa obuke potpisan je na zahtev poslodavca u 2019. godini, a obuka radnika trajaće 60 dana.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.