Fotografije, plakati i ilustracije posvećene Dušku Radoviću pred Vranjancima

Izvor: JužneVesti.com, 07.Nov.2019, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fotografije, plakati i ilustracije posvećene Dušku Radoviću pred Vranjancima

Izložba posvećena velikom srpskom piscu, pesniku, novinaru i aforističaru, Dušku Radoviću, biće otvorena u četvrtak, 7. novembra, u 12 sati u holu Pedagoškog fakulteta u Vranju, a poziv da pogledaju izložbu će biti otvoren za sve zainteresovane Vranjance do 21. novembra.

Izložbu je pripremila Biblioteka grada Beograda, kažu organizatori.

Postavka je sastavljena od fotografija, plakata i brojnih ilustracija posvećenih velikom piscu za decu Dušku Radoviću >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << - kažu sa Pedagoškog fakulteta.

Duško Radović publici je poznat još i po aforizmima koje je svakog jutra izgovarao sa vrha "Beograđanke" na radijskim talasima Studija B koji su kasnije objavljeni u tri knjige Beograde dobro jutro.

Osamdesetih su Duškovi aforizmi, po sudu Komunističke partije, ocenjeni kao političke poruke sa izraženom demagoškom pozadinom, a usledilo je i gašenje emisije. Radović se ubrzo nakon toga razboleo i umro.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Bio jednom jedan lav: Duško Radović pred Vranjancima

Izvor: OkRadio.rs, 07.Nov.2019

U četvrtak, 7. novembara u 12. časova, na Pedagoškom fakultetu u Vranju biće otvorena izložba posvećena našem velikom piscu Dušku Radoviću. Izložbu fotografija, plakata i brojnih ilustracija o Radovićevom velikom književnom i novinarskom radu pripremila je Biblioteka grada Beograda.   Izložba...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.