Film „Nečista krv: Greh predaka“ najgledaniji sadržaj na Netflix-u u Srbiji

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 21.Jan.2022, 15:05

Film „Nečista krv: Greh predaka“ najgledaniji sadržaj na Netflix-u u Srbiji

Prve tri epizode hit serije „Nečista krv“, bioskopska publika je mogla da vidi i u formi igranog filma „Nečista krv: Greh predaka“ koji od 17. januara može da vidi i publika širom Evrope jer ga je otkupila striming platforma Netflix.

Priča o propasti velike vranjanske porodice iz druge polovine 19. veka ispričana je po scenariju Vojislava Nanovića prema književnim delima Borisava Stankovića. Serija Nečista krv je snimljena u koprodukciji RTS-a i „This and That >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << Productions“, a režirali su je Milutin Petrović i Goran Stanković.

Nečista krv: Greh predaka čiju režiju potpisuje Milutin Petrović, gost Jutarnjeg programa, prvi je srpski igrani film koji je uvršten u ponudu najpopularnije striming platforme Netflix, a u roku od nekoliko dana postao je najgledaniji sadržaj te platforme u Srbiji.

Teško da nešto može da bude veća stvar za neko delo nego da bude na nečemu najvećem. Nama to mnogo znači, ali potencijalno može puno da znači i našim kolegama, državi našoj ili kulturi, zato što je ovo prvi film na srpskom jeziku koji je na tako velikoj platformi“, naglašava reditelj Milutin Petrović.

Istovremeno ovo je veliki uspeh i producentkinje „This and That Productions“, Snežane van Houvelingen i reditelja Gorana Stankovića, dodaje Petrović, jer su uspeli da plasiraju i obezbede neverovatne tehničke preduslove koji moraju biti ispunjeni da bi platforma otkupila sadržaj.

Mi smo ušli u taj paket koji se zove ‘Turska i centralna Evropa’, a zahvaljujući rejtingu, možemo doći u poziciju da oni taj film plasiraju šire. A što je još važnije, možda ih to ohrabri da se upuste da puste još neke naše proizvode, filmove i serije na svoju platformu“, ističe gost Jutarnjeg programa.

Tehnička dokumentacija koja je morala da bude predata se nalazi na 60 strana, a bio bi još veći uspeh ako bi se i serija našla na „Netflix-u“ dodaje reditelj Milutin Petrović.

Izvor: RTS
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.