Dve nagrade vranjskom ŠAF-u na sedmom animiranom Zlatnom pužu

Izvor: JužneVesti.com, 23.Sep.2021, 09:34

Dve nagrade vranjskom ŠAF-u na sedmom animiranom "Zlatnom pužu"

Specijalnu nagradu za tradicionalnu umetnost i očuvanje tradicije za film Kuvanje tarane, kao i drugu nagradu “Srebrni puž” za film Od drugarstva nema lepšeg carstva osvojila je Škola animiranog filma iz Vranja na nedavno završenom 7. Svetskom festivalu dečijeg animiranog filma “Zlatni puž 2021.”, održanom od 13. do 17. septembra u tom gradu.

Film Kuvanje tarane urađen je u tehnici piksilacije, kažu organizatori, a uradila su ga prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << godine deca uzrasta 9 do 11 godina, dok je film Od drugarstva nema lepšeg carstva urađen početkom godine u saradnji sa vrtićem “Neven” iz Vranja.

U takmičarskom delu festivala prikazano je 70 filmova, a po tradiciji je dodeljeno prvo, drugo i treće mesto u dve katergorije - uzrasta dece do 15. godina i uzrasta od 15 do 19 godina.

Osim filma vranjskog ŠAF-a, u kategoriji filmova koje su radila deca uzrasta do 15 godina prvom nagradom je nagrađen ruski film Friendship, a trećom belgijski The little Christmas tree.

Prvoplasirani u kategoriji dece uzrasta od 15 do 19 godina je film Hotaru iz Portugalije, drugoplasirani The worm, a treće mesto je pripalo irskom filmu Mama.

Grand Prix festivala je dodeljen filmu The moments koji je radio poljski autor Piotr Kazmierczak.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Nagrađena dva ostvarenja animatora iz Vranja

Izvor: JUGpress.com, 23.Sep.2021

VRANJE..Škola animiranog filma iz Vranja na 7. Svetskom festivalu dečjeg animiranog filma ,,Zlatni puž 2021“ koji je održan u tom gradu dobila je dve nagrade...Specijalna nagrada za tradicionalnu umetnost i očuvanje tradicije pripala je filmu „Kuvanje tarane“, koji je urađen u tehnici piksilacije....

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.