Dobitnik NIN-ove nagrade otvara Borine književne dane u Vranju

Izvor: JužneVesti.com, 15.Mar.2019, 11:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dobitnik NIN-ove nagrade otvara "Borine književne dane" u Vranju

Manifestacija "Borini književni dani" biće održana u Vranju od 21. do 23. marta u Galeriji Narodnog muzeja, a otvoriće je ovogodišnji dobitnik prestižne NIN-ove nagrade Vladimir Tabašević. Nakon ove nove manifestacije, koja se održava drugi put, od 23. do 29. marta trajaće tradicionalna "Borina nedelja".

Nakon svečanog otvaranja "Borinih književnih dana" u sredu, 21. marta u 19 sati promociju knjige Zabluda svetog Sebastijana održaće Tabašević, a pored >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << autora o ovom delu će govoriti i Jasmina Radoijčić, urednica u izdavačkoj kući "Laguna".

Drugog dana manifestacije, 22. marta u 10 sati u sali periodike u gradskoj bilbioteci biće održana književna radionica sa Elenom Prendžovom, pesnikinjom iz Skoplja i Nemanjom Stojkovićem Blekijem, pesnikom iz Vranja, a od 19 sati će u istom prostoru biti promovisana knjiga Jugo uvek okreće na buru autorke Laure Barne.

U17 sati u prostorijama ogranka biblioteke u Vranjskoj Banji pesnici Udruženja književnika iz Vranja provešće književno popodne sa zainteresovanim građanima.

Poslednjeg dana manifestacije koja se organizuje u čast velikana srpske književnosti Borisava Stanković, na spomenik u Gradskom parku u 11 sati biće položeno cveće, a od 19 sati u biblioteci će biti priređena promocija knjiga izdavačke kuće Partizanska knjiga.

Kada je reč o 53. "Borinoj nedelji", pesnik iz Vranja Miroslav Cera Mihailović kaže da će ove godine biti drugačije koncipirana jer Književna zajednica ove godine proslavlja 30 godina postojanja.

Podrazumeva se da će njenom već dobro poznatom koncepcijom biti obuhvaćena i našoj publici istančanog ukusa predstavljena najznačajnija književna i kulturna ostvarenja koja su obeležila prošlogodišnju izdavačku produkciju, ali i autori bez kojih bi teško bilo zamisliti našu kulturnu scenu - kaže Mihailović.

Napominje da će detaljniji program biti objavljen narednih dana kada bude saopšteno ime ovogodišnjeg dobitnika prestižnog književnog priznanja „Borisav Stanković“.
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.