Dimitrijević po drugi put disciplinuje ZC Vranje: Predložiću smene načelnika

Izvor: juGmedia, 24.Mar.2018, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dimitrijević po drugi put disciplinuje ZC Vranje: Predložiću smene načelnika

Direktor Opšte bolnice u Leskovcu Nebojša Dimitrijević po drugi put za godinu dana zadužen je za koordinatora Zdravstvenog centra (ZC) u Vranju, a posle tri uzastupna smrtna slučaja koja su potresla vranjsku i srpsku javnost.

Dimitrijević je iz kabineta minsitra zdravlja dobio naređenje da preispita situaciju i predloži mere

Prvo što ću predložiti to je smena načelnika odeljenja u kojima su se dogodili smrtni slučajevi, isto ono što bi >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << uradio i u našoj bolnici. To je komandna odgovornost. Smenio bi i šefove“, kaže za Jugmediu Dimitrijević, koji je već obavio prve razgovore sa direktotom centra Draganom Veličkovićem, a od ponedeljka će već biti u Vranju.

Na pitanje šta će biti sa direktorom ZC, kaže da će o tome odlučivati ministartsvo, a da je eventualna ostavka lični čin.

Zapravo,  moje je da ministarstvu izložim svoj stav i svoje predloge, a na njima je da prihvate ili odbace. Poslednju reč, dakle, daje Ministarstvo. Što se tiče direktora Večilkovića, mislim da on dobro obavlja svoj posao, ali nešto mora da se menja u organizaciji. Takođe, rukovodstvo zdravstvene ustanove mora tesno da sarađuje sa lokalnom samoupravom“, dodaje.

Primera radi, direktor Dimitrijević tokom dana ima dva kolegijuma sa lekarima i rukovdstvom leskovačke bolnice.

Prvi kolegijum je u 6,45 kada dežurni lekari iz noćne smene daju izveštaj o svakom pacijentu, posebno o novoprimljenima kako bi se naredna smena upoznala sa situacijom, a drugi je nešto pre 14 sati, tako da sam ja, kao i celo rukovodstvo i svi načelnici svakoga momenta informisani o svakom kritičnom pacijentu. Taj model rada sam uveo ja kako me kao direktora ništa ne bi iznenadilo. Isti model predložiću i kolegama u Vranju“, objašnjava.

Dimitrjević je zajedno sa direktorom Doma zdravlja Leskovac Slavišom Božićem bio 6 meseci koordinator u ZC Vranje, po nalogu ministra.

Posle toga je četiri meseca bilo sve u redu. Činilo se da je sutuacija pod kontrolom, a posle sam bio prinuđen da se okrenem našoj bolnici jer ovde zaista ima mnogo posla, a pored toga sada smo u fazi izrade važnih projekata za bolnicu. Mislim da su loši međuljudski odnosi najveći problem u Zdravstvenom centru u Vranju“, zaključuje direktor Opšte bolnice Leskovac, koji se nevoljno prihvata dužnosti koordinatora.
Pogledaj vesti o: Leskovac

Nastavak na juGmedia...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.