Izvor: JUGpress.com, 24.Maj.2019, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DS: Država odgovorna za zatvaranje fabrike ,,Spilit,,

VRANJE-BEOGRAD

 Demokratska stranka zahteva utvrđivanje odgovornosti za situaciju u kojoj se našlo preko 300 radnika fabrike nameštaja „Spilit“ u Vranju, koja je preko noći zatvorena odlukom vlasnika, bez ispunjavanje elementarnih obaveza prema zaposlenima i lokalnoj samoupravi koja im je omogućila poslovanje, saopštio je DS.

,,Zašto se privredni tokovi i ekonomija u zemlji ne vode ekonomskom logiokom, već pretvaraju u scenografiju rađenu za potrebe >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << promocije Aleksandra Vučića i farsične priče o zlatnom dobu? Ko je kriv što smo upisani na mapi Evrope kao zemlja jeftine radne snage i zemlje iz koje obrazovani odlaze? Umesto investicionog ambijenta mi se preporučujemo državnim subvencijama, a posledice trpi i tržište rada i domaći proizvođači. Vlada Srbije svojom politikom kreira loše poslovno okruženje u kojem samo strane firme motivisane subvencijama kratkoročno profitiraju, bez razvojne vizije i kvalitativne promene strukture.  Fabrika nameštaja u Vranju od najavljenog giganta do Titanika prevalila je u samo dve godine put i prevarila više od 300 zaposlenih i njihovih članova porodica. Sve se ovo odigravalo pred očima autora ugovora i ništa nije činjeno da se zaštite ljudi i njihova prava, lokalna samouprava i interes države. Demokratska stranka traži da se preispita politika temeljena na finansiranju zabluda i u red uspešnijih ekonomija stanemo oslonjeni na zdravu ekonomsku logiku i osnovama koje su trajnije i čvršće od propagande,, navodi se u saopštenju DS.

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

DS: Utvrditi odgovornost za zatvaranje fabrike Spilit u Vranju

Izvor: NoviMagazin.rs, 24.Maj.2019

Demokratska stranka (DS) pozvala je danas nadležne organe da utvrde ko je odgovaran za "situaciju u kojoj se našlo preko 300 radnika fabrike nameštaja 'Spilit' u Vranju", koja je, kako navode, "preko noći zatvorena odlukom vlasnika i bez ispunjavanje elementarnih obaveza prema zaposlenima i lokalnoj...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.