Izvor: JUGpress.com, 24.Feb.2020, 10:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čitaoci pitaju: Kada će biti završena ulica Bore Stankovića u Vranju?

VRANJE

Na pitanje čitalaca kada će biti završena ulica Bore Stankovića u Vranju JUGpress je dobio odgovor iz kabineta gradonačelnika ovog grada posle trinaest dana.

U odgovoru, kako je navedeno, pomoćnika gradonačelnika Slavoljuba Stojmenovića piše sledeće

“Pre svega, zahvaljujem se na iskazanom interesovanju za realizaciju kapitalnog projekta za grad Vranje, kao što je rekonstrukcija >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << ulice Bore Stanković. Sam proces rekonstrukcije jedne od najfrekventnijih i najznačajnijih saobraćajnica u gradu, je po sebi vrlo zahtevan i predstavlja veliki građevinski i operativni zahvat. Zbog obimnosti radova, a uz poštovanje potreba naših sugrađana, posao se izvedi višefazno.

Na otvaranju početka radova, javnost, a samim tim i Vaši čitaoci, upoznati su sa činjenicom da rekonstrukcija saobraćajnice obuhvata izradu i zamenu nove vodovodne, fekalne i atmosferske mreže sa kolektorom. Pored toga radovi se odnose i na rekonstrukciju niskonaponske nadzemne elektroenergetske mreže, izmeštanje i zaštita postojeće telekomunikacione infrastrukture, rekonstrukciju mosta na Vranjskoj reci, kao i ugradnju stalne saobraćajne signalizacije.

Složićete se da, zbog kompleksnosti radova, vremenski uslovi moraju biti optimalni kako bi se usaglasila tehnologija izvođenja radova sa dinamikom i paralelnim procesima.Imajući u vidu navedeno, suvišno je licitirati tačnim datumom završetka svih radova, ali je izvesno da će kompletna saobraćajnica biti u upotrebi već u ovoj godini.

Moram da naglasim da ulica nije “raskopana”, kako vi tvrdite. Ova saobraćajnica duga je 710 metara, a samo se jedan njen deo nalazi u režimu zabrane saobraćaja, dok je ostatak ulice i dalje funkcionalan kako za pešake, tako i za vozače.

Rok od 60 dana, na koji se vi pozivate, odnosi se na krajnji deo ulice, gde je od predviđenih radova ostalo da se završi nova kolovozna konstrukcija i trotoari, a za ovu vrstu radova nephodni su stabilni vremenski uslovi.

Kako je značaj završetka ove ulice od velike važnosti za grad i njegove sugrađane, poštuju se sva mišljenja stručnih organa oko dinamike i obima radova, jer ne želimo da ni na koji način ugrozimo investiciju vrednu oko 204 miliona dinara.”

Čitaoci pitaju : Kada će da bude završena ulica Bore Stankovića ?

PodeliteKlikom podijelite na Facebooku(Otvara se u novom prozoru)Podijeli na Twitteru (Otvara se u novom prozoru)Kliknite za slanje e-pošte prijatelju(Otvara se u novom prozoru)Kliknite kako bi podijelili na Skype-u(Otvara se u novom prozoru)

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.