Bivši sekretar Nove Srbije osnovao novi pokret, izabrani poverenici za Vranje i još 3 opštine u okrugu

Izvor: JužneVesti.com, 04.Avg.2020, 15:40

Bivši sekretar Nove Srbije osnovao novi pokret, izabrani poverenici za Vranje i još 3 opštine u okrugu

Doskorašnji sekretar Nove Srbije, a sada jedan od osnivača Narodnog pokreta Ujedinjenje, beogradski advokat Peđa Milosavljević formirao je Narodni pokret Ujedinjenje u Vranju, Surdulici, Trgovištu i Bosilegradu. Cilj je, kaže, očuvanje države, smena neoliberalne vlasti , sprečavanje odliva stanovništva u druge zemlje i ostvarenje ideja francuske buržoaske revolucije.

Narodni pokret Ujedinjenje je, prema rečima Milosavljevića, specifična organizacija bez lidera >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i sa demokratskom praksom na svim nivoima. Određeni su poverenici za 20 gradova i opština u Srbiji, a uskoro će imenovati još toliko, nakon čega sledi formiranje centralnog odbora.

Mi smo u našem programu zacrtali ujedinjenje svih konzervativnih snaga u zemlji, u smislu političkog delovanja koje asocira na politiku Konzervativne stranke u Velikoj Britaniji, zemlji koja se suprostavila namerama neoliberalizma da ukine državne suverenitete evropskih zemalja, a istovremeno se zalažemo za državni kapitalizam u ekonomiji u cilju sprečavanja multinacionalnih korporacija da inauguriše razdoblje narodnog siromaštva - kaže Milosavljević.

Dodaje da bez ekonomske jednakosti nema ni države, ni patriotizma, kao ni slobode i demokratije, a da državni kapitalizam mora imati pravu ulogu u vođenju ekonomije.

Na predstavljanju Narodnog pokreta Ujedinjenja za poverenika u Vranju je izabran Bratislav Bogdanović, u Surdulici će to biti Miodrag Stevanović, za poverenika Trgovište izabran je Dragan Spasić, a Zoran Stojnev ispred Pokreta u Bosilegradu.

Poverenici lokalnih odbora imaju punu slobodu delovanja na lokalnom nivou, jer je naš cilj decentralizacija u kojoj će svako naselje imati demokratiju neposrednog odlučivanja i gde su svi žitelji članovi Skupštine te tako organizovane lokalne samouprave - kaže Milosavljević.

Cilj je, prema rečima Milosavljevića, očuvanje države, smena neoliberalne vlasti, sprečavanje odliva stanovništva i ostvarenje ideje francuske buržoaske revolucije.

Pre dva i po meseca predsednik Okružnog odbora Nove Srbije za Pčinjski okrug i član predsedništva partije Ivica Petrušević smenjen je funkcije zato što se, kako je rekao tada, zalagao za bojkot izbora, dok je lider Nove Srbije Velimir Ilić bio mišljenja da na izbore treba izaći.

Petrušević je tada tvrdio da je pored njega i generalni sekretar Nove Srbije Peđa Milosavljević, odbio da učestvuje u kampanji i da je 90% odbora u Srbiji želelo ostavku Velje Ilića.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.