Bivši radnici “Geoksa” ne veruju obećanjima predsednika Vučića, sa njima razgovarao gradonačelnik

Izvor: JužneVesti.com, 04.Avg.2021, 17:00

Bivši radnici “Geoksa” ne veruju obećanjima predsednika Vučića, sa njima razgovarao gradonačelnik

Oko 150 radnika odlazećeg Geoksa okupilo se i jutros ispred fabrike sa istim zahtevima - razgovor sa direktorom koji im se ni danas nije obratio, isplata otpremnina i rešenje o plaćenom odsustvu. U obećanja predsednika Aleksandra Vučića da će se država pobrinuti da svi dobiju novi posao kažu - ne veruju, ali se tome nadaju, a ne veruju ni u to da se fabrika gasi zbog smanjene proizvodnje. U međuvremenu, nakon skoro 2 meseca, sa radnicima je razgovarao gradonačelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Vranja i obećao da će im i Grad pomoći.

Danas je poslednji dan do kada moraju da potpišu rešenje o plaćenom odsustvu, a nakon toga kreće otkazni rok, kažu radnici, i to je i jedan od razloga zašto su se ponovo okupili.

Mi ne znamo da li smo na plaćenom odsustvu ili nismo, hoćemo da znamo na čemu smo. Ako jesmo, hoćemo da potpišemo rešenje da smo na plaćenom i tražimo otpremninu - kažu radnici.

Dok predsednik Vučić govori kako je znao za odlazak Geoksa, radnici kažu da nisu ni slutili.

Firma je tako lepo poslovala da se uopšte nismo nadali da će da se pokupe i odu. Nije tačno da je uzrok gašenja fabrike smanjena proizvodnja, mi smo u poslednje vreme radili više nego ranije . Nismo imali vreme vodu da pijemo, u toalet da odemo - saglasni su radnici.

foto: M. D. U najave predsednika da će se država zauzeti za bivše radnike italijanske fabrike i naći im nova radna mesta, kažu, sumnjaju, ali se nadaju.

Odakle znamo, sumnjamo da će nešto da bude. Ponekad i mi deci nešto obećamo pa ne ispunimo, tako da štošta je obećano, a nije. Nadamo se da će da bude kao što predsednik kaže, mada ni ovome se nismo nadali. Dok se ne desi ništa - ne verujemo. Sramota da niko neće da izađe da nam objasni o čemu se radi, sve saznajemo preko medija i društvenih mreža - kažu radnici.

Dok su radili, bilo je to pod pritiskom, nervozom i stresom, kako kažu, a sada su pod pritiskom zbog kredita koje trebaju da isplate, studenata koje moraju da školuju, što je nezvodljivo sa novcem koji će dobijati sa Biroa.

Gradonačelnik obećao da će pomoći radnicima; foto: Grad Vranje Kako je saopšteno na gradskom sajtu, gradonačelnik Slobodan Milenković razgovarao je danas sa delegacijom bivših radnika Geoksa i obećao im svu neophodnu pomoć Grada.

Gradonačelnik je najavio i sastanak sa privrednicima iz Vranja kojima će predložiti model prekvalifikacije i preuzimanja radnika Geoksa, pre svega u prozvodnim pogonima vranjskih preduzeća - piše na gradskom sajtu.

Sastanak gradskog rukovodstva i lokalnih preduzetnika i privrednika biće održan, najavljuju, krajem nedelje.

Kao i juče, likvidacioni upravnik Miloš Stošić nije se obratio okupljenim radnicima, niti je želeo bilo kakav kontakt sa medijima, a novinarki Južnih vesti obezbeđenje nije smelo da da ni informaciju o tome da li je fabrika ispražnjena.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Protest bivših radnika "Geoksa" u Vranju, traže prava i otpremnine

Izvor: RTS, 04.Avg.2021

Više desetina bivših radnika "Geoksa" protestovalo je juče i danas ispred fabrike, tražeći svoja prava i otpremnine. Lokalna samouprava očekuje nove investitore, ali šansu vidi i u vranjskoj privredi. . Traže odgovore na brojna pitanja, a naišli su na zatvorenu kapiju...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.