Izvor: JUGpress.com, 17.Feb.2022, 20:24

Biblioteka „Bora Stanković“ u Vranju dobila „Hilandarski kutak”

VRANJE

U okviru novog kutka vranjske biblioteke Vranjancima je na raspolaganju blizu 900 knjiga i rukopisa iz oblasti filozofije, teologije, istorije, kao i najbolja dela srpske književnosti.

Arhimandrit Metodije iguman manastira Hilandara izrazio je veliku duhovnu radost zbog donacije knjiga iz njihove biblioteke ovoj vranjskoj ustanoviu kulture.

„Veliki broj Vranjanaca dolazi u manastir Hilandar, ali ne samo kao poklonici, već i kao ljudi koji su svojim >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << radom doprineli obnovi naših konaka koji su stradali u požaru, ali i učestvovali u drugim poslovima. U sadašnjem monaškom bratstvu postoje monasi koju su poreklom iz ovog kraja, tako da postoji jaka veza Vranja i manastira Hilandara, koja datira još od davnina. Današnjom donacijom ova veza dobila je novu ciglu u svom zdanju. Nadam se da će čitaoci kroz ove knjige moći da osete blagoslov koji smo želeli da podelimo“, rekao je arhimandrit Metodije.

On je nagovestio mogućnost da u budućnosti obezbede nova dela iz izdavačke delatnosti Zadužbine Hilandara, jer je želja da se ovaj poduhvat nastavi.

Gradonačelnik Milenković se zahvalio na vrednoj donaciji i istakao zadovoljstvo što će na ovaj način još više biti ojačana duhovna veza Vranja i Hilandara.

„Iskreno se nadam da ćemo zajedno nastaviti da obogaćujemo književni fond „Hilandarskog kutka“ i jačamo našu duhovnu povezanost. Da zajedno činimo dobra dela, u duhu pravoslavlja“, rekao je Milenković.

Tokom dana gradonačelnik je priredio prijem za gosta sa Hilandara.

Prijemu su prisustvovali i episkop vranjski Pahomije i mati Jefremija, igumanija manastira „Sveti Stefan“ u Gornjem Žapskom.

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Manastir Hilandar donirao vranjskoj Biblioteci “Bora Stanković” oko 900 knjiga i rukopisa

Izvor: JužneVesti.com, 18.Feb.2022, 10:16

Članovima Biblioteke “Bora Stanković” u Vranju od sada je na raspolaganju oko 900 religijskih, filozofskih, istorijskih dela i rukopisa najvećih imena srpske književnosti. Knjige i rukopisi donacija su manastira Hilandara, te je biblioteka bogatija za još jedno odeljenje - “Hilandarski kutak”....

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.