Tužbi protiv VW-a u Njemačkoj u samo tri dana pridružilo se 28.000 vlasnika dizela

Izvor: SEEbiz.eu, 01.Dec.2018, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužbi protiv VW-a u Njemačkoj u samo tri dana pridružilo se 28.000 vlasnika dizela

FRANKFURT - Zajedničkoj tužbi protiv njemačkog proizvođača automobila Volkswagen, koju pripremaju potrošačke organizacije zbog skandala u vezi s emisijama štetnih plinova, pridružilo se više od 28.000 vlasnika dizel motora u roku od tri dana od početka prikupljanja prijava.

Tužbom vlasnici vozila Volkswagen žele dobiti odštetu zbog smanjenja vrijednosti svojih vozila uslijed skandala varanjem >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << u mjerenju emisije dizelskih vozila.

U Njemačkoj je ove godine stupilo na snagu zakonodavstvo koje omogućava potrošačima kolektivne odštetne tužbe.

Njemački je automobilski div priznao da su oko 11 milijuna automobila širom svijeta opremili softverom koji omogućuje objavu netočnih podataka o emisijama štetnih plinova iz dizelskih motora.

Pristali su platiti milijarde dolara naknada u Sjedinjenim Državama u sklopu nagodbi s vlasnicima automobila, regulatorima za zaštitu okoliša, saveznim državama i ovlaštenim distributerima. Također su ponudili otkup 500 tisuća vozila u SAD-u.

U Europi kompanija dosada nije sklopila takve nagodbe a suočena je sa zahtjevima ulagača i klijenata za isplatom naknada čija se ukupna vrijednost mjeri u milijardama eura, podsjeća Reuters.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemački auto-gigant u problemu, 28.000 prijava za tri dana

Izvor: B92, 01.Dec.2018

Zajedničkoj tužbi protiv Folksvagena, koju pripremaju potrošačke organizacije zbog štetnih gasova, pridružilo se više od 28.000 vlasnika dizelaša..I to samo u roku od tri dana od početka prikupljanja prijava...Tužbom vlasnici vozila VW žele odštetu zbog smanjenja vrednosti svojih vozila usled...

Nastavak na B92...

Tužbi protiv VW-a se za samo tri dana pridružilo 28.000 vlasnika dizela u Nemačkoj

Izvor: AutoBlog, 01.Dec.2018

Zajedničkoj tužbi protiv nemačkog proizvođača automobila Volkswagen, koju pripremaju potrošačke organizacije zbog skandala u vezi s emisijama štetnih gasova, pridružilo se više od 28.000 vlasnika dizel motora u roku od tri dana od početka prikupljanja prijava. Tužbom vlasnici vozila Volkswagen...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.