Slovenac razotkriva gde je sve Volkswagen štedeo na novom Golfu VIDEO

Izvor: B92, 08.Jun.2020, 14:50

Slovenac razotkriva gde je sve Volkswagen štedeo na novom Golfu VIDEO

Da li je nemački proizvođač previše štedeo pri konstruisanju i dizajniranju Golfa 8?

Iako je za očekivati da proizvođači automobila prilikom smene generacija unapređuju svoje modele u svakom pogledu, to baš i nije uvek slučaj.

Doduše, brojne tehnološke inovacije čine da novi modeli izgledaju savremenije, bezbednije i komfornije u svakodnevnoj vožnji u odnosu na prethodnike, ali su sa druge strane primetne uštede na svemu i svačemu.

Slovenački >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jutjub kanal MtlCarGarage objavio je video u kome u direktnom poređenju odlazećeg Golfa 7 i novog Golfa 8 otkriva na čemu je sve nemački auto-gigant štedeo prilikom konstruisanja i dizajniranja poslednje generacije automobila koji je izuzetno popularan i u Srbiji.

Uštede su brojne, a na snimku su prikazane one koje su lako uočljive.

Među njima je i odustajanje od hidrauličkog držača haube koji je podupire u podignutom položaju. Njega u Golfu 8 više nema, pa će vozač kao i kod brojnih modela skromnije reputacije morati da podigne ručicu i uglavi je u za to predviđeno udubljenje u haubi.

Dosta se štedelo i u putničkoj kabini, pa je tako potpuno uklonjen praktični pretinac za sitnice koji se kod "sedmice" nalazio sa leve strane volana.

Sa druge strane, odeljak za rukavice ispred suvozača je znatno jeftinije izrađen s obzirom da više nema tapacirung, pa se tokom vožnje mogu čuti zvuci lupkanja stvari koje se nalaze u njemu.

Takođe, elegantni unutrašnji retrovizor bez rama koji je ugrađivan u Golf 7 nije našao mesto i u "osmici", već je tu sada klasično ogledalo sa okvirom kao kod jeftinijih i starijih modela automobila.

Neke od ušteda na novom Golfu odnose se na digitalizaciju komandne table i čini se da su, osim estetskog koraka unazad, manje funkcionalne u odnosu na prethodnu generaciju.

Naime, Volkswagen se odlučio da gotovo u potpunosti izbaci klasične fizičke komande, uključujući one za klimatizaciju i ventilaciju, ali i za farove, što je dosta zakomplikovalo svakodnevno korišćenje, a može i negativno da utiče na bezbednost u vožnji.

Autor videa ističe da je na taj način ergonomija, koja je uvek bila jedan od aduta Golfova, na novoj generaciji praktično unazađena.

Da ne bude sve izrečeno o novom Golfu negativno, navedene su i neke pozitivne strane ovog automobila koje se uglavnom odnose na uvođenje novih sistema bezbednosti i asistencije vozaču.

Kompletan video sa svim prikazanim uštedama na Golfu 8 možete pogledati u nastavku, a vaše mišljenje o ovome očekujemo u komentarima:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.