Proizvođači automobila širom svijeta gase proizvodne trake

Izvor: Capital.ba, 24.Jan.2021, 16:21

Proizvođači automobila širom svijeta gase proizvodne trake

BERLIN – Njemački proizvođač automobila Volkswagen razmatra moguće zahtjeve za naknadu štete protiv svojih dobavljača Bosch i Continental zbog nedostatka poluprovodnika, izvijestio je magazin Automobilwoche. izvor: Žurnal Proizvođači automobila širom svijeta zatvaraju proizvodne trake zbog problema u isporuci poluprovodnika (čipova), što je u nekim slučajevima pogoršano postupcima administracije bivšeg predsjednika >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << SAD protiv ključnih kineskih proizvođača. Nestašica je uticala na kompanije Volkswagen, Ford, Subaru, Toyota Motor, Nissan Motor, Fiat Chrysler Automobiles i druge proizvođače automobila. Pozivajući se na ljude upoznate s tim pitanjem, Automobilwoche je izvijestio da je Volkswagen razgovarao s alternativnim dobavljačima poluprovodnika, ali postojala je zabrinutost da bi to moglo dovesti do rasta cijena. Volkswagen se želi pobrinuti da i Bosch i Continental podijele teret i dijelom nadoknade firmi nastale dodatne troškove, izvijestio je magazin. Glasnogovornik Volkswagena odbio je komentirati ove navode za Reuters, a Bosch i Continental nisu odmah odgovorili na zahtjeve za komentar. Njemački ministar privrede Peter Altmaier zatražio je od svog tajvanskog kolege Wang Mei-hua da nagovori tajvanske proizvođače da pomognu u ublažavanju nestašice čipova koja ometa privredni oporavak od pandemije. Altmaier je zamolio Wanga da se pozabavi tim problemom u razgovoru s TSMC-om, najvećim svjetskim proizvođačem čipova i jednim od glavnih njemačkih dobavljača. Klix.ba Чланак Proizvođači automobila širom svijeta gase proizvodne trake се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.
Pogledaj vesti o: Subaru,   Toyota,   Nissan,   Chrysler

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Proizvođači automobila širom sveta gase proizvodne trake

Izvor: AutoBlog, 25.Jan.2021, 08:33

Nemački proizvođač automobila Volkswagen razmatra moguće zahteve za nadoknadu štete protiv svojih dobavljača Bosch i Continental zbog nedostatka poluprovodnika, piše magazin Automobilwoche. Proizvođači automobila širom sveta zatvaraju proizvodne trake zbog problema u isporuci poluprovodnika...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.