Ne brinu što su ostali bez jednog modela – umesto VW Bube proizvodiće novi SUV

Izvor: B92, 12.Jul.2019, 11:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne brinu što su ostali bez jednog modela – umesto VW Bube proizvodiće novi SUV

Nakon što su se u fabrici u Meksiku preko 60 godina izrađivale tri generacije Volkswagenovog modela Beetle, nemački proizvođač je okončao proizvodnju ovog legendarnog automobila.

Volkswagen je u pogonu u Puebli pravio Bubu još od 1955. godine. Najpre je to bio svetski popularan originalni model, a kasnije i druga, pa treća generacija modernizovane Bube. U sredu je završena jedna era u istoriji meskičke fabrike, kada je sa proizvodnih traka sišla poslednja Buba.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
I dok bi gubitak jednog modela iz proizvodnog programa možda mogao da zabrine radnike u ovoj fabrici, zaposleni u Puebli ipak nemaju razloga za zebnju s obzirom da će se umesto Bube ovde izrađivati novi kompaktni SUV za severnoameričko tržište.

Kako kažu u Volkswagenu, u pitanju je model koji će u gami nemačkog proizvođača zauzeti poziciju ispod Tiguana sa produženim međuosovinskim rastojanjem, a nosiće oznaku Tarek. Reč je o vozilu baziranom na SUV modelu Tharu koji se prodaje u Kini, a prvi primerci novog Volkswagena napustiće fabriku u Puebli u drugoj polovini 2020. godine.

VW Tarek biće bazični SUV nemačke kompanije u Sjedinjenim Državama i Kanadi – ispod pomenutog produženog Tiguana (manji VW modeli T-Cross i T-Roc ne prodaju se u SAD).

Podsećamo, sestrinski model VW Tharu, koji se prodaje u Kini, postavljen je na MQB mehaničku platformu, a kupci u toj zemlji mogu da računaju na tri turbobenzinca, zapremina 1.2, 1.4 i 2.0 l, dok su izlazne snage motora, redom 116, 150 i 190 ks.

Snaga se prenosi na prednje točkove pomoću automatizovanog 7-brzinskog menjača sa duplim kvačilom.
Pogledaj vesti o: Volkswagen

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.