Čistunci odahnuli  Volkswagen neće praviti hibridni Golf GTI

Izvor: B92, 04.Feb.2019, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čistunci odahnuli " Volkswagen neće praviti hibridni Golf GTI

Iako je u prvobitnom planu Volkswagena bila elektrifikacija GTI verzija nove generacije Golfa, čelnici giganta iz Volfsburga su odustali od te ideje.

Bivši čelnik VW Matijas Miler je nameravao da elektrifikuje Golf 8 GTI, ali njegov naslednik Herbert Dies je odbacio takvu Grand Tourer Injection verziju.

Tako će popularni hot-heč iz Volfsburga stići bez hibridne verzije, držeći se proverene formule – evolucija pre revolucije.

Prostije rečeno, Golf >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 8 GTI će imati isti 2,0-litarski TSI turboagregat kao Mk7, ali pojačan na 252 KS u standarnoj verziji, a do impresivnih 286 KS u GTI TCR varijanti.

Porast "konjaže" će ispratiti i jači obrtni momenat pa će standardan GTI imati 350 Nm, a GTI TCR 370 Nm.

Uz isti 2,0 TSI će ići i identični sistemi transmisije, šestostepeni manuelni i sedmostepeni automatski menjač sa dvostrukim kvačilom.

Što se tiče običnih verzija, Golf 8 će biti dostupan u hibridnoj varijanti sa 1,5-litarskim TSI u benzinskoj i 2,0-litarskim TDI u dizel osnovi.

Volkswagen je još prošle godine najavio početak proizvodnje osme generacije Golfa za jun 2019, pa se zvanična premijera očekuje u narednim mesecima.

GTI verzija bi mogla da bude predstavljena paralelno sa standardnom varijantom.
Pogledaj vesti o: Volkswagen

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.