Žitni trg u S.Mitrovici dobija novo ruho

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Okt.2017, 13:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žitni trg u S.Mitrovici dobija novo ruho

Pripremni radovi za rekonstrukciju lokaliteta Žitni trg u Sremskoj Mitrovici su započeti. Prethodno su obezbeđena sredstva sa republičkog nivoa vlasti, kod Ministarstva kulture i informisanja u iznosu od 24 miliona dinara i skoro tri miliona iz lokalnog budžeta.

Prvi pripremni radovi u smislu obezbeđenja lokaliteta i radova koji će startovati su u toku.

Rekonstrukcija arheološkog lokaliteta 28 na Žitnom trgu ima za cilj da se poveže sa kulturnim životom Sremske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Mitrovice.

Projekat je izradio Zavod za zaštitu spomenika kulture, za koji je Ministarstvo kulture i informisanja u okviru "Gradova u fokusu" izdvojilo sredstva.

"Ovo mesto najpre će pretrpeti arheološke radove, ondosno sanaciju lokaliteta, a nakon toga će se pristupiti estetskom uređenju i postavljanju sedišta i tribina", rekao je Ljubiša Šulaja direktor Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

"Ideja nadležnih u gradu je da ovo mesto postanje mesto okupljanja građana i održavanja svih velikih gradskih manifestacija, među kojima je do sada najzapaženiji Srem folk fest", izjavio je Vladimir Sanader gradonačelnik Sremske Mitrovice.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.