Žensko preduzetništvo u biznisu, medijima i kulturi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2018, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žensko preduzetništvo u biznisu, medijima i kulturi

Danas je u novosadskom hotelu Šeraton održana je konferencija "Žensko preduzetništvo u biznisu, medijima i kulturi" posvećena podsticanju ženskog preduzetništva, podržana od Vlade Republike Srbije.

"Studentkinjama, koje su ovde prisutne, a od kojih su neke i buduće preduzetnice, poručujem da moraju da budu veoma uporne i da moraju stalno da rade na sebi i da se ne obaziru na to kako ih drugi vide i da odrede jasan cilj", rekla je Maja Gojković, predsednica Skupštine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Srbije.

Protiv predrasuda prema ženama ćemo se još boriti, iako je sada nešto lakše, a napredak po tom pitanju nam otežava to što nemamo solidarnost, istakla je Gojković.

"Smatram da snaga i uspeh, lični, ali i društva uopšte, dolazi i od nesebične podele znanja i zato mislim da su ovakve akcije upravo jedan sjajan put za ohrabrivanje mladih žena", rekla je Brankica Janković, poverenica za ravnopravnost.

Prema njenim rečima, danas se svi suočavamo sa izazovima savremenog doba, čije su glavne odlike brzina, takmičenje i uspeh po svaku cenu i novim generacijama nije lako da se snađu u takvom okruženju.

Robert Čoban, predsednik "Color Media Group' i organizator konferencije, za Tanjug kaže: "Za nekoliko dana će biti 100 godina od kako su ovde u Novom Sadu žene dobile pravo glasa, pa je važno što se ovaj događaj dešava baš ovde. Bitno je da se setimo žena koje su tada, kada je bilo mnogo teže, bile uspešne preduzetnice."

"Grad Novi Sad poslednjih godina ima opciju koja se zove 'žensko samozapošljavanje', kroz koju žene mogu da apliciraju za finansijska sredstva potrebna da pokrenu sopstveni biznis, a ove godine prvi put smo obezbedili i sredstva od Vlade Srbije i Ministarstva za inovacije i tehnološki razvoj za one koje već posluju i postoje na tržištu", rekao je Milorad Radojević, član Gradskog veća za privredu i turizam Novog Sada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.