Ženska alternativa - bezbednost žena i mladih u lokalnoj zajednici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2019, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ženska alternativa" - bezbednost žena i mladih u lokalnoj zajednici

Udruženje "Ženska alternativa" obeležilo je godišnjicu donošenja Rezolucije Saveta Bezbednosti 1325 radnom konferencijom na temu bezbednost žena i mladih u lokalnoj zajednici.

Povezivanje i unapređenje rada institucije koja se bave pitanjem bezbednosti žena i mladih bila je tema konferencije Udruženja Ženska alternativa. Sombor je, sa nevladinim organizacijama i Centrom za socijalni rad, bio na prvom mestu po pitanju rada sa nasiljem u porodici i zaštitom žrtava nasilja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Mi imamo dobar staž od petnaestak godina u prevenciji nasilja u porodici i zaštiti žrtava nasilja u porodici i istovremeno, pravila i procedure koje su nastale u Centru za socijalni rad u Somboru je definisano unutar nacionalne strategije o nasilju u porodici; uvedena je i tzv neodložna intervencija u zakon o socijalnoj zaštiti iz 2011. godine upravo na dobroj praksi koja je sprovedena u Somboru", rekao je Miodrag Tepavac, iz Centra za socijalni rad u Somboru.

"Mi se bavimo edukacijom i pomoći marginalizovanim grupama i kroz projekte pokušavamo da ih iz te marginalizovane grupe pređu u grupu građana koji mogu samostalno da žive u našoj zajednici", dodaje Ljiljana Gusić, predsednica Udruženja žena "Udahni život".

U cilju edukacije i informisanja, u fokusu rada "Ženske alternative" je rad sa mladima, budućim upravljačima društva.

"Sada je vreme da u njih uložimo, da ih oblikujemo tako da u nekom budućem momentu mi dobijemo nazad, povratno, da smo izgradili neke buduće mlade za bolje društvo i bolje društvene odnose", napominje Jadranka Radojčić, predsednica nevladine organizacije "Ženska alternativa" u Somboru.

Konferencija se održava u sklopu projekta koji treba da doprinese spuštanju vrednosti politika sa nacionalnog nivoa na lokalni i da građani osete primenu zakona i boljitak u svakodnevnom životu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.