Zelenović izlazi na lokalne izbore, SzS: Sam je sebe diskvalifikovao

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2020, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zelenović izlazi na lokalne izbore, SzS: Sam je sebe diskvalifikovao

Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca i jedan od lidera koalicije Zajedno za Srbiju, odlučio je da izađe na lokalne izbore u tom gradu.

Zelenovićevo je to saopštio u video poruci na svojoj Fejsbuk stranici.

"Za ovu odluku imamo punu podršku naših saboraca, naših saveznika, sa kojima smo i na prošlim izborima, učestvujući na jednoj izbornoj listi, građanima dali mogućnost da odbranimo normalan život u našem gradu", rekao je Zelenović.

Pokrajinske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i republičke će, kaže, bojkotovati.

Odluku o izlasku na izbore doneo je Glavni odbor ZzS, a kako je Zelenović rekao na konferenciji za novinare, potpredsednik stranke Srđan Srećković glasao je protiv učestvovanja na izborima i odmah posle odluke GO istupio je iz stranke.

"Građani Šapca će 26. aprila doneti odluku da li nastavljamo da gradimo Šabac kao moderan grad u kome može da se živi dobro ili će se vlasti dokopati Sandokan", rekao je Zelenović.

On je pozvao građane s pravom glasa "zgrabe priliku" i da drže sudbinu u svojim rukama.

Tvrdi da ima jasan plan da građani mogu da zarađuju više i da imaju priliku da žive u boljem gradu.

SzS: Zelenovićev ZZS diskvalifikovao sebe iz Saveza

Savez za Srbiju saopštio je danas da je stranka Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića odlukom o izlasku na lokalne izbore sama sebe "diskvalifikovala" iz Saveza.

Savez podseća da je u septembru doneo odluku o bojkotu prolećnih izbora na svim nivoima - republičkih, pokrajinskih i lokalnih.

"Donošenjem odluke o učešću na lažnim izborima, ZzS je sam sebe diskvalifikovao iz daljeg rada Saveza za Srbiju i srpske opozicije koja bojkotuje izbore i poštuje obaveze prema građanima iz Sporazuma sa narodom", navodi se u saopštenju SzS.

Navode da Savez nastavlja sa kampanjom bojkota "lažnih" izbora u celoj Srbiji i pozivaju građane da im se priključe u cilju stvaranja uslova za "normalan život", za šta su, kažu, slobodni izbori osnovna pretpostavka.

Klačar: Odluka Zelenovića razumljiva, ali stvoriće konfuziju

Izvršni direktor CeSID-a Bojan Klačar kaže da je odluka Zelenovića da izađe na lokalne izbore očekivana, ali i razumljiva, mada će, kaže, stvoriti konfuziju kod birača.

"Verovatno je Zelenović sa približavanjem izbora i sam postao svestan koliko će veliki problem da nastane za njega i njegovu političku stranku sa činjenicom da neće biti na tim izborima", kaže Klačar za Tanjug.

To nas, smatra Klačar, vraća do važnog pitanja da li se to moglo odlučiti ranije.

"Odluka o proglašenom bojkotu izvesno je bila preuranjena i čini se da niko u julu ili u avgustu kada je doneta nije razmišljao zapravo kakve realno posledice mogu da nastanu", ocenio je Klačar.

Uveren je da će ova odluka stvoriti konfuziju kod birača, pošto će im se teško objasniti da treba da bojkotuju parlamentarne izbore, a da glasaju na lokalu.

Biće, kaže, vrlo teško voditi jednu takvu kampanju.

"Ipak, odluka Zelenovića je, ako pogledamo sve što smo imali da čujemo proteklih dana, očekivana od onog dana kada je on najavio da razmišlja da učestvuje na izborima pošto se već slutilo da je ta odluka relativno sigurna", rekao je.

Podseća i da je Zelenović jako dugo vodio taj grad i neko ko ima jako veliku podršku u Šapcu.

Dodaje da ostaje da se vidi šta će to dalje značiti za njegovu karijeru u Savezu za Srbiju i da se čini, prema prvim reakcijama, da u SzS nemaju razumevanja za njegovu odluku.

"Videćemo da li će to na kraju da dovede i do njegovog isključivanja iz SzS, a bilo je takvih najava".

Kako je rekao, odluka Zelenovića je razumljiva, ako se posmatra iz striktno političkog ugla.

"Na neki način svi mi možemo pronaći neku vrstu razumevanja zbog čega on na te izbore na kraju i izlazi", navodi Klačar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Gradonačelnik Šapca izlazi na lokalne izbore, SzS navodi da je sam sebe diskvalifikovao iz tog saveza

Izvor: Radio 021, 23.Feb.2020

Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca i jedan od lidera koalicije Zajedno za Srbiju, odlučio je da izađe na lokalne izbore u tom gradu...On je to saopštio u video poruci na svojoj Fejsbuk stranici..."Za ovu odluku imamo punu podršku naših saboraca, naših saveznika, sa kojima smo i na prošlim...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.