Zbog požara evakuisana deca iz novosadskog vrtića

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Nov.2017, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog požara evakuisana deca iz novosadskog vrtića

Zbog gustog dima i neprijatnog mirisa, koji su zahvatili deo prihvatne kuhinje vrtića "Vila" danas oko 11 i 30 časova, evakuisano je 86-oro dece iz te predškolske ustanove. Tri odrasle osobe, po pozivu vatrogasaca koji su intervenisali na licu mesta, prevezene su kolima Hitne pomoći na Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici.

Uzrok gustog dima je topljenje dela na mašini za pranje sudova, zbog čega su deca iz bezbednosnih razloga, kako nam je rečeno u "Radosnom detinjstvu" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i evakuisana.

"Mi smo odlučili da decu evakuišemo iz zgrade. S obzirom da je nama u blizini upravna zgrada, jer nas ima praktično više nego dece, svi smo prišli i svako je po jedno dete izneo napolje. Bukvalno za pet minuta deca su bila u drugom prostoru, a roditelji su obavešteni", kaže Mirjana Đurđev, direktorka Predškolske ustanove "Radosno detinjstvo", Novi Sad.

Odrasli koji su prevezeni do Instituta u Sremskoj Kamenici, prema poslednjim informacijama, u stabilnom su stanju, tj. nisu životno ugroženi, ali se još uvek nalaze u toj ustanovi.

"Jedna ženska osoba stara 57 godina i muške osobe stare 35 i 47 godina, su zbog prekomernog izlaganja dimu, nakon inicijalnog zbrinjavanja naše lekarske ekipe, prevezeni na Institut za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici", kaže Mirjana Bursać, portparolka Hitne pomoći.

Zbog vozila hitne pomoći i velikog broja vatrogasnih kola, koji su se u trenutku nezgode nalazili ispred vrtića "Vila", saobraćaj u ulici Vojvođanskih brigada odvijao se usporeno oko 20 minuta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

POŽAR U NOVOSADSKOM VRTIĆU Evakuisana deca, tri osobe u bolnici

Izvor: Blic, 16.Nov.2017

U novosadskom vrtiću ’’Vila’’ u ulici Vojvođanskih brigada zapalila se mašina za sudove ali je zahvaljujući brzoj reakciji osoblja koji su odmah evakuisali oko 80 mališana izbegnuta velika tragedija...Portparolka Hitne pomoći Mirjana Bursać izjavila je za ’’Blic’’ da je njihova...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.