Zbog afere Krušik Bugari nam preoteli posao vredan 80 miliona dolara

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Nov.2019, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog afere "Krušik" Bugari nam preoteli posao vredan 80 miliona dolara

Srpski telegraf piše danas da je srpska namenska industrija zbog "isfabrikovanih afera", a time i Srbija, izgubila 80 miliona dolara, kao i da je 120 radnika Fabrike EDePro, koja je s valjevskim "Krušikom" radila rakete "alas", ostalo bez posla.

"Laži koje su smišljeno plasirane u javnosti o valjevskoj fabrici ("Krušik") dovele su do toga da je Saudijska Arabija odustala od kupovine srpskog oružja u vrednosti od 30 miliona dolara. Isto su učinili i Ujedinjeni Arapski Emirati, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pa je Srbija ostala bez još 50 miliona dolara", navodi list.

Navodi se da je ove izuzetno vredne poslove dobila Bugarska, odakle je upravo i pokrenuta afera protiv "Krušika" preko portala Armsvoč i navodnog uzbunjivača Aleksandra Obradovića.

Pored "Krušika" šteta je naneta i Fabrici EDepro, koja je s valjevskom fabrikom radila rakete "alas" a čijih je sada 120 radnika ostalo bez posla.

Srpski telegraf prenosi i ocenu poznatog ekonomiste Ljubomira Madžara, koji je rekao da je šteta od ove afere očigledna.

"Trgovina oružjem je delikatna delatnost i tu uvek postoji rizik. Ova afera uticaće na sve nas u onoj meri u kojoj nanosi trošak "Krušiku", jer je ova fabrika deo naše privrede. Kada "Krušik" izgubi, onda se to u manjoj ili većoj meri oseti u celom privrednom sistemu", rekao je Madžar.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.