Zavrti točak - manifestacija koja slavi porodične vrednosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2018, 09:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zavrti točak" - manifestacija koja slavi porodične vrednosti

Preko 400 dece, zajedno sa svojim roditeljima, bakama i dekama uzelo je juče učešće u tradicionalnoj manifestaciji koja slavi porodične vrednosti - "Zavrti točak". Manifestaciju je organizovala Ustanova za predškolsko vaspitanje i obrazovanje "Poletarac" u saradnji sa Udruženjem "Sport za sve - Most", a pod pokroviteljstvom Opštine Ruma.

Deca su Glavnom ulicom do Gradskog trga u Rumi vozili bicikle, rolere, trotinete, čak i hoverbordove, dok su one najmlađe roditelji >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << gurali u kolicima.

Rekordni broj učesnika obradovao je organizatore manifestacije, koji su za mališane pripremili i prigodan muzički program. Poznati rumski bend "Fredi Kruger" svirao je najveće dečije hitove, a deca su uživala, igrala i pevala.

Socijalni radnik iz UPVO "Poletarac" Gordana Jovović istakla je da ova Ustanova nastoji, zajedno sa osnivačem, Opštinom Ruma, da pruži maksimalnu podršku zdravom odrastanju dece.

"Naša ustanova se brine o deci od jedne godine pa sve do njihovog polaska u školu. Zajedno sa osnivačem, Opštinom Ruma, nastojimo da pružimo podršku zdravom odrastanju dece. Današnja manifestacija je samo jedan segment godišnjeg programa rada naše Ustanove u kome i roditelji uzimaju učešće. Drago mi je što je i ovogodišnja manifestacija imala veliki odziv, verujem da ćemo se naredne godine okupiti u još je većem broju", izjavila je Gordana Jovović.

Manifestaciji se priključio i rumski Crveni krst čiji su volenteri na Gradskom trgu animirali mališane, ali ih i učili i važnim životnim lekcijama, prilagođenim njihovom uzrastu.

Učesnike manifestacije je u ime lokalne samouprave pozdravio predsednik SO Ruma Stevan Kovačević.

"Čestitam svima koji su uzeli učešće u ovoj sjajnoj manifestaciji koja slavi porodicu, na kojoj i počiva naša civilizacija. Potrebno je danas, više nego ikada, da se držimo zajedno, da se družimo, da se oslanjamo na princip međugeneracijske solidarnosti, na kome se zasniva svaki razvoj i napredak. Na lokalnoj samoupravi je da se potrudi da stvori okruženje u kome će deca mirno i bezbrižno odrastati, igrati se, obrazovati, a na nama svima zajedno je da negujemo porodične vrednosti", rekao je Kovačević.

Humanu i društveno korisnu manifestaciju podržao je i rumski Dom zdravlja, a doktorka Valentina Travica naglasila je važnost promocije zdravog načina života, pravilne ishrane, fizičke aktivnosti i preventivnih pregleda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.