Zatvorena likovna kolonija u Kupinovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Maj.2018, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zatvorena likovna kolonija u Kupinovu

Deseta po redu, jubilarna manifestacija kulture i umetnosti, "Likovna kolonija Kupinovo 2018", organizovana deseti, jubilarni put, nakon četiri dana je završena. U selu Kupinovo, okupio se veliki broj ljubitelja umetnosti, tradicije, kulture i prirodnih lepota, kako bi pozdravili slikare koji su svojim boravkom u Kupinovu uveličali značaj ovog najjužnijeg Sremskog sela.

Sa lepim utiscima i odlučnošću da se ponovo vrate u ovaj deo Donjeg Srema, likovni umetnici su se samo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na kratko oprostili od meštana Kupinova, i mnogobrojnih gostiju koji su prepoznali značaj Likovne kolonije.

Udruženje za kulturni razvoj "Kolonija Kupinovo", u saradnji sa Turističkom organizacijom Opštine Pećinci, i ove godine je organizovalo Likovnu koloniju. Kako kažu u Udruženju, ova kolonija je prevazišla i njihova očekivanja, a zadovoljstvo što se svake godine broj učesnika povećava samo je potvrda vrednog rada ovog Udruženja.

Stari grad Kupinik, Obedska bara kraj sela Obreža, najstarija kuća u ovom delu Aksentijev kućerak u Ogaru, replika tradicionalne Svinjarske kolebe u Donjem Tovarniku, Muzej hleba u Pećincima, samo su jedan deo Turističke ponude ovog dela Srema. Upravo zbog toga, zadovoljstvo i ponos direktora Turističke organizacije se ne može sakriti, ali ujedno to doprinosi novim motivacijama i nastojanju da se svaki delić ovog kraja iznova otkrije.

Čelnici Opštine Pećinci, kao i uvek, podržali su ovu Koloniju, i na opšte zadovoljstvo svih koji su bili deo ovog događaja, istakli su značaj ovakvih okupljanja, pre svega što Opština ima bogat kulturno-istorijski sadržaj, ali i prirodna bogatstva, što se u potpunosti uklopilo u ovaj vid manifestacije.

Kaku kažu slikari, bitno je da slika svojom lepotom prizove u čoveku bogatstvo života i ljubav, misaonu dubinu i veru, pa onda nije bitno ko je slikar. Važno je da se pamti likovna kolonija i da se već sledeće godine tradicija nastavi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.